Naša planeta mnogo toga krije i mnogo toga ume da prikrije. Od rajskih predela, pa sve do onih koja nikada ne bismo ni na fotografiji pogledali, svako ima neko svoje značenje i suštinu postojanja. Dok su neka lekovita, savršena za odmor, druga su zapostavljena jer nemaju lep izgled, ali ima između svih njih i mnogo destinacija koje turisti posećuju, a spadaju u najopasnije destinacije na svetu.

Bikini ostrvo, Maršalska ostrva

Kada je u pitanju ovo ostrvo, po nazivu Bikini, jedno je sigurno, pogled će svakoga od nas očarati i začarati. Već će pri prvom pogledu većina poželeti da leži i odmara na ovoj plaži, da se kupa u savršeno tirkiznoj boji mora. Ali… Da, uvek postoji ali. Ovo ostrvo je radioaktivno, i to u velikoj meri, jer ga Sjedinjene Države koriste za nuklearna testiranja i ispitivanja koja ovo predivno, rajsko mesto suštinski uništavaju.

bikini Najopasnije turističke destinacije na svetu

Pustinja Danakil, Eritreja

Da, fotografija ove pustinje izgleda zaista neverovatno i kao da je nešto izmišljeno, jer niko ne zamišlja da neki deo Zemlje izgleda baš ovako. Međutim, temperature koje prelaze 50 stepeni, mnoštvo vulkana, gasova koji kruže tamošnjim vazduhom zbog brojnih ispravanja, čine ovo mesto prilično opasnim.

danakil pustinja Najopasnije turističke destinacije na svetu

Dolina smrti, Rusija

Tačnije, ova dolina se nalazi u Kamačatki. Nalazi se u blizini Doline gejzira, a za život je skoro pa sasvim nemoguća. Prevelika koncentracija toksičnih gasova čini da biljni i živtoinjski svet ubrzo izumire, a ljudi koji posećuju ovaj predeo ubrzo počinju da osećaju groznicu, slabost i tešku malaksalost.

dolina smrti Najopasnije turističke destinacije na svetu
Comments