Savremena pravila flertovanja za kul tipove

Parfemi koje treba da probaš ove jeseni

Najbolje filmske frizure Brada Pitta + kako da ih napraviš

Minđuše: Kako da nosiš najomiljeniji komad nakita muškaraca sa stilom

Ultimativno crno: Kako da izgledaš đavolski dobro

Kako da oslobodiš energiju vezanu za – vezivanje

Najukusniji kokteli sa kafom

Brzi kurs iz poznavanja vina

Kako da sprovedeš fizičku i mentalnu detoksikaciju

Zašto ti je potrebna emotivna pismenost

Znaci da ti preti “pregorevanje” na poslu

10 neverovatnih mesta koja vredi videti bar jednom u životu

Pravilo pametnog vežbanja: Nisu sve vežbe za svakog

Kako da brendiraš svoj stil?

Buba – retro i uvek u trendu

Neke destinacije koje treba da posetiš pre nego što nestanu

Neke destinacije koje treba da posetiš pre nego što nestanu

1/2

Prirodne lepote, istorijski ostaci i kulturni spomenici, ma koliko bili zaštićeni stalno su ugroženi i u opasnosti da nestanu – zbog faktora nemara tehnoloških dometa civilizacije, odnosno, globalnih klimatskih promena. Ovo su samo neke od destinacija kojima preti nestajanje i koje treba da posetiš dok još postoje.

Fort Džeferson, Dry Tortugas

Nedaleko od obale Key West, more je plavo, pesak beo poput oblaka, a kornjače su svuda – to je Nacionalni park Dry Tortugas, kome preti gašenje i propadanje zbog efekata globalnog zagrevanja. Očekuju se sve jače i češće oluje u zalivu, zbog porasta temperature vode i vazduha ovo važno istorijsko mesto (Fort Džeferson utrvđenje, najveće u Americi), na laganom je putu uništenja. Kada je tvrđava sagrađena 1847. nije se moglo predvideti da će se podnožje naći pod vodom, koja svakog dana po malo naraste.

Ponesite opremu za kampovanje i ronjenje i ispitajte vodeni svet bogat raznovrsnim živuljkama (ajkule, kao i velike kornjače), dok je turizam još moguć na ovom mestu.

View this post on Instagram

#drytortugas

A post shared by Lifestyle Choices (@ourlifestylechoices) on

Nacionalni park Mesa Verde

Klimatske promene prete uništenjem i nacionalnom parku Mesa Verde u jednom od najvećih rezervata u Americi, sa 5.000 arheoloških nalazišta. Sezona požara na zapadu traje dva meseca duže nego sedamdesetih godina prošlog veka, pa je ovo mesto tokom većeg dela godine prava pustinja. Požari uništavaju drevne petroglife, i biljni svet na liticama, a čak su i postupci vatrogasaca štetni i ostavljaju mrlje na peščaniku.

Ovo je mesto izazovno za planinare i kampere, a dovoljno je pristupačno i u okolini ima mnogo toga da se vidi – na sat vožnje do Novog Meksika.

View this post on Instagram

#mesaverde

A post shared by Lifestyle Choices (@ourlifestylechoices) on

Koralni trougao

Nema lepšeg podvodnog sveta od onog u vodama Koralnog trougla – tu živi preko 2.000 vrsta riba, stotinak vrsta ajkula i rakova, tridesetak vrsta morskih sisara, kao i 75 odsto svih poznatih vrsta korala. Indonezija, Malezija, Folipini, Papua Nova Gvineja, Timor-Leste i Salomonova ostrva dele ovaj dragoceni ekosistem, kome prete destruktivne ribolovačke metode i porast kiselosti vode okeana. Iz svetskog Fonda za zaštitu prirode i turizam, upozoravaju da porast nivoa mora, kao i temperature, dramatično utiču na živi svet Koralnog trougla.

Imate fore još trideset godina da posetite ovu čarobnu raskoš i uživate u svim pogodnostima koje se nude turistima, pre nego što se sve promeni.

View this post on Instagram

#thecoraltriangle

A post shared by Lifestyle Choices (@ourlifestylechoices) on

Obala Luizijane, Nju Orleans

Veliki deo Nju Orleansa bio bi poplavljen i odavno postao močvarno područje, da nije nasipa – ali on je na mnogo mesta probijen i brojne četvrti su uništene. Zbog porasta nivoa mora, polave i olujni udari polako nagrizaju obale Luizijane.

Stacionirajte se u srcu Nju Orleansa, iznajmite bicikl i priključite se ribolovačkoj ekspediciji i posmatračima divljih životinja.

View this post on Instagram

#coastallouisiana

A post shared by Lifestyle Choices (@ourlifestylechoices) on

Wannabe TV

Editors choice