Morate imati na umu da ljudi sami sebi stvaraju strahove. Zamislite dete u ovom svetu životinja. Deca ne razumeju strah, mi ih tome naučimo tokom odrastanja. Znajući da su ajkule opasne životinje, uplašeni smo i zamišljamo da će pući akvarijum ili će se desiti ko zna šta sa nama dok vreme provodimo tamo. Šta sve misli urade čoveku…

Koliko su ajkule bezopasne i druželjubive objasniće vam Fred Buil, pravi ljubitelj ovih životinja koji će biti vaš domaćin tokom boravka u Parizu. Za tri noći u aprilu, koliko je isplanirana poseta akvarijumu, postioci će spavati u podvodnim spavaćim sobama sa providnim zidovima koji pružaju pogled na stanovnike akvarijuma. Kao deo iskustva, posetioci će sa Fredom i vodičem imati priliku da se malo bolje upoznaju sa navikama i životu ovih divnih životinja. A najinteresantnije će biti posluživanje večere tokom koje ćete razmišljati šta bi vaši prijatelji u koje sve  vreme gledate voleli da žvaću dok vi žvaćete. Mmmm, jedinstveno iskustvo.

airbnb sharks 02 Noćenje sa ajkulama? Nezaboravno iskustvo!

Zaintrigirala vas je ova priča, zar ne?  U tom slučaju imate mogućnost da se prijavite na nagradnu igru, koja vas može povesti u nezaboravno putovanje, potpuno besplatno. Troje srećnika iz celog sveta će imati priliku da se upoznaju, druže i razmene iskustva tokom boravka u Parizu. Sve što treba da uradite je da se pre 3. aprila ove godine prijavite na konkurs na sajtu airbnb i okušate sreću.

Ajkule, naprotiv nisu predatori koji ubijaju sve što im se nađe na putu. Naučnici ih smatraju glavnim stubom vodenog ekosistema, jer one jedu staru i bolesnu ribu i na taj način sprečavaju širenje bolesti u okeanima. Život u okeanima bez ajkula bio bi haotičan, pa je lov na iste zabranjen u celom svetu. Dobro je znati da je ajkula inteligentna životinja koja napada samo ukoliko se oseća ugroženo.

Zapratite svoj omiljeni magazin na YoutubeuInstagramuFacebookuTwitteru i pridružite nam se na Viber Public Chatu.

Izvori fotografija: www.cntraveler.com

Jelena Ristić

Comments