Leto je prošlo, tako da se većina ljudi vratila sa letovanja, a neki koji su bili još u junu, već razmišljaju gde bi ponovo malo pobegli iz svakodnevne rutine. S’ obzirom na to da imamo još dva meseca u kojima se može očekivati relativno lepo vreme, imamo za vas jedan predlog.

Iznajmite kamper, spakujte svoju porodicu ili prijatelje u njega i krenite u avanturu! Mogućnosti su zaista velike. Ako još uvek niste dobro upoznali svoju zemlju, možda bi bilo dobro da krenete od severa prema jugu, ili od istoka prema zapadu, kako vi želite. Srbija krije mnoge neistražene delove i prirodne lepote u kojima, ako ste u kamperu možete uživati neposredno. Druga opcija je da pređete državnu granicu, gde vi odaberete, pa krenete u istraživanje nepoznatog.

kamper unutra1 Ove jeseni putujte kamperom

Putovanje kamperom vam daje slobodu kretanja i boravka negde, kao i pristup nekim mestima do kojih se ne može stići utabanim turističkim stazama. U njemu posebno uživaju najmlađi, pa je zato naročito zanimljivo za porodična putovanja.

Druga strana medalje je da ćete morati da se pripremite na malo skučen unutrašnji prostor, kupanje i odlazak u wc uz vođenje računa o količini utrošene vode, parkiranje na mestima koja su označena samo za kampere. Međutim, sve to može da vam postane manje važno kada zaustavite vozilo u nekom prelepom prirodnom okruženju i ujutru ustanete direktno na travu pokrivenu rosom.

Naravno, za ovaj vid odmora morate da obezbedite i svu propratnu opremu koja uključuje rasklopivi  sto i stolice, plastične čaše, tanjire i escajg… Ipak, ako imate dovoljno avanturističkog duha, ovo je pravi način da nekoliko dana provedete sa svojim najbližima. Još ako ne ponesete lap-top ili tablet i zamenite ih društvenim igrama, više ćete se zbližiti i uživati u nekim zajedničkim vidovima zabave, koje kod kuće često ne stignete da upražnjavate.

Olivera Denčić

 

 

Comments