Kupali ste se u svim morima u blizini, obilazili sve evropske prestonice i ispijali najbolje koktele na party putovanjima. Sada, spremni ste za nešto egzotičnije. Naravno, kao i većina nas, niste u poziciji da trošite bez ograničenja. Ne brinite. Verovali ili ne, postoje destinacije koje će vas oduševiti, a uopšte nećete potrošiti celu životnu ušteđevinu na desetak dana provedenih tamo.

Puerto Eskondido, Meksiko

Put pod noge Putovanja koja vam neće isprazniti džepove Put pod noge: Putovanja koja vam neće isprazniti džepove

Ovde ćete mnogo više osetiti duh pravog Meksika, nego recimo u Kankunu, Akapulku i Puerto Valjarti. Ovo je gradić sa prelepom plažom, koga su zapravo otkrili surferi. Cene su više nego pristupačne, a ono u čemu ćete uživati, pored mekanog peska i tirkiznog mora jeste i asortiman zaista ukusnih jela i pića koja možete dobiti stvarno za malo novca. Porcija takosa u restoranu je recimo tri dolara, a dva piva možete popiti za 2.5 dolara.

Uzmite sobu u “Hoteliti Swiss Oasis” hotelu i dobićete baš ono što tražite – mirno i udobno mesto, blizu plaže, po ceni od oko 45 dolara za noć. Privatni bazen je uključen u cenu.

Veliko Tarnovo, Bugarska

Put pod noge Putovanja koja vam neće isprazniti džepove 1 Put pod noge: Putovanja koja vam neće isprazniti džepove

Bugarska je jedna od najjeftinijih zemalja u Evropi. Baš u ovom mestu, imate priliku za duge šetnje po prirodi, kao i uživanje u spomenicima kulture u centru grada. Vaš novčanik će obradovati ekstremno jeftina hrana i piće koje ćete ovde naći.

U hotelu “Minotel Rashev” naći ćete sobu sa doručkom za 40 dolara po danu.

Goa, Indija

Put pod noge Putovanja koja vam neće isprazniti džepove 4 Put pod noge: Putovanja koja vam neće isprazniti džepove

Već dugo je među hipicima popularna ova destinacija, a i mladi Britanci vole ovde da dođu, jer mogu da partijaju do iznemoglosti, po povoljnim cenama. Noćni život u Indiji sve je bolji, pa ovde možete naći veoma dobre restorane, klubove, a ukoliko želite i kazino, pored dugih peščanih plaža i prelepih zelenih pejzaža u kojima ćete uživati.

Sobu uzmite u “Casa Tres Amigos”, gde noćenje, sa doručkom i privatnim bazenom koji gleda na pirinčana polja, košta 45 dolara.

Jezero Atitlan, Gvatemala

Put pod noge Putovanja koja vam neće isprazniti džepove 5 Put pod noge: Putovanja koja vam neće isprazniti džepove

Zašto treba da dođete ovde? Zato što svako ko je ikada posetio ovo mesto kaže da je to jedno od najlepših mesta na svetu. Okruženo romantičnim planinama, od kojih su neke vulkanske, šume o kojima sanjaju bekpekeri. A kafa koju ćete ovde popiti nateraće vas da razmislite o preseljenju.

Odsednite u hotetu “IslaVerde”, gde je noćenje 40 dolara.

Sijem Reap, Kambodža

Put pod noge Putovanja koja vam neće isprazniti džepove 2 Put pod noge: Putovanja koja vam neće isprazniti džepove

Ukoliko želite da vidite farme krokodila i arhitekturu u kineskom stilu, ovaj grad morate posetiti. On je u blizini Angkor Vata, masivnog kompleksa antičkih hramova koji su sagrađeni u 11. veku i jedan od najvećih religijskih spomenika na svetu.

“Gloria Angkor Hotel” nudi prenoćište po ceni od 30 dolara.

Lenka Gatić

Comments