Zanimljive činjenice koje treba da znate o Tomu Hardyju

10 glumica u koje smo bili zaljubljeni 90-ih

Ivan Divan: “Ne bih odvajao svoju čovečnost od umetnosti”

Postavljanje granica – znak zrelosti i stabilnosti

Kako da bolje podnesete odbijanje

Iritantne stvari koje vam sigurno neće nedostajati – jer ste singl

Ovo je hrana od koje će vam mamurluk biti “kao rukom odnesen”

Ovo su najplaćeniji sportisti u 2021. godini, a evo koliko oni zarađuju

Hrvatska kompanija Rimac postaje većinski vlasnik Bugattija

Stvari koje rade pravi džentlmeni

Ovo je hrana koju bi trebalo da izbegavate nakon što napunite trideset

Vodič kroz emotivni nered – za početnike

Kako da doneseš odluke koje menjaju život

Nisu svi treninzi isti, a ovo je pet vrsta treninga koje možete isprobati

Šta misliš da devojka očekuje od tebe – a šta je njoj zapravo bitno

Putovanja

Trk’ u prirodu

Ah, putovanje.

Znak bogatsva. Nehajnost napora koji se ulaže u nešto tako neobavezno kao što je odlazak na neku drugu tačku planete. Ko ima novca da putuje, što je još važnije, ko ima vremena da putuje?

044 Trk u prirodu

Nekada davno, otprilike kad se većina vas rodila, dok smo mi koji smo već bili rođeni živeli u jednoj drugoj zemlji na istom ovom mestu, mogli smo da putujemo gdegod. Postojao je taj slavni “crveni pasoš” koji svi matorci dižu u nebesa. Istina je da je taj pasoš vredeo otprilike koliko i ovaj danas – mogli se da putujete, pod uslovom da imate novca.

0112 Trk u prirodu

E, sad.

Novca nije baš bilo u izobilju, posebno kad dođe do kupovanja deviza. Nije bilo menjačnica, a banke i carina strogo su proveravali svaku marku (eh, da to je bilo pre evrića, kad je nemačka marka vladala Evropom). Stoga je kampovanje bilo veoma rasprostranjeno. Ponajpre zato što je uzduž i popreko te bivše zemlje bilo mnogo uređenih kampova. Cena podizanja šatora bila je zanemarljiva, obroci su se sastojali od onog što ponesete u kolima ili rancu. Boravak u prirodu gde god se zadesite, divota!

Danas je putovanje drugačije. Možemo nakratko da odemo u poneke zemlje, ali za nas su zadužene agencije koje nam po ceni nekadašnjeg kampovanja daju first minute, last minute, all-inclusive i kojekakve druge ponude. Odseda se u hotelu, prevoz je autobuski, a priroda je ostala negde daleko.

0212 Trk u prirodu

Srećom ima nešto dobro što su doneli retro-trendovi. Povratak prirodi, povratak kampovanju! I znate šta? Imate sreće!

Kamp-oprema je pristupačnija nego ikada, lakša nego ikada, a ne nedostaje joj ni udobnosti. Planinarenje je ponovo u modi, tako da umesto da lutate brdima s grupom građana pred penzijom, možete da uživate u prirodi sa drugim mladim ljudima. Takođe imate sreće da je u Beogradu aktivno više udruženja putnika koji redovno organizuju ture. Ukoliko hoćete da osetite draž kamperske avanture prethodno možete da svratite do KC “Rex” i posetite “Putospektivu”.

0313 Trk u prirodu

Posredi je sjajna grupa mladih koji dele utiske sa planinarenja, livadarenja, bajkinga, kampovanja i drugih pustolovina. Tu ćete zateći ljude koji će vas uputiti u tajne kampovanja i olakšati vam prelaz iz gradskog derleta koje ceo dan sedi pred nekim ekranom u pravog pustolova!

Pa, šta čekate?

Ranko Trifković

 

Wannabe TV

Editors choice