U današnjem vremenu kreatori raznovrsnog sadržaja su svuda oko nas – i nije lako odabrati online sadržaj koji želimo da pratimo. Jednostavno, izbora je zaista mnogo, a ne možemo reći da kvaliteta manjka. Ipak, usled svakodnevnih obaveza i nedovoljno vremena da se posvetimo baš svemu što nas interesuje, moramo suziti svoj izbor i dobro promisliti na koje kanale ćemo se subscribe-ovati. Mi smo se zato bacili u istraživanje i za vas odabrali šest YouTube kanala koje bi svaki muškarac trebalo da zaprati! Ovi raznovrsni kanali će vas zabaviti, edukovati i opustiti – a njihove videe možete opušteno slušati i gledati uz jutarnju kafu ili na putu do posla.

Joe Rogan Experience – PowerfulJRE

Kontroverzni podkaster koji je nedavno napustio platformu Spotify, Joe Rogan – definitivno je online ličnost koja privlači pažnju svojim intrigantnim pitanjima i iskrenim, otvorenim razgovorima koje vodi sa svojim mnogobrojnim, raznovrsnim sagovornicima. Joe Rogan se ne boji da kaže šta misli i zađe u teme kojih se drugi radije klone, a među njegovim gostima našli su se pojedini najpoznatiji ljudi na svetu, poput jednog od najbogatijih, Elona Muska. Garantujemo da ćete se, ako već niste, lako “navući” na sadržaj koji kreira Joe Rogan!

The Needle Drop – theneedledrop (Anthony Fantano)

Za sve ljubitelje muzike, The Needle Drop kanal, iza kojeg stoji muzički kritičar Anthony Fantano, predstavlja savršeno online utočište! Ukoliko vas interesuje raznovrsna muzika i redovno pratite najnovija izdanja muzičara koje volite, uživaćete u temeljnim analizama muzičkih albuma koje Anthony svakodnevno objavljuje (a sigurno ćete se ponekad i nasmejati do suza). Pored kanala The Needle Drop, Anthony kreira sadržaj i za kanal koji je jednostavno naziva Fantano – na kome daje svoje iskrene prve reakcije na singlove koji su nedavno izašli i objavljuje “Let’s Argue” serijal videa. U okviru ovog serijala, Anthony se suprotstavlja komercijalnom mišljenju i preispituje fenomene u svetu muzike.

Becki and Chris

Da li ste multifunkcionalista sa više interesovanja i hobija? Ukoliko je odgovor da, definitivno će vam se svideti sadržaj koji kreiraju Backi i Chris, talentovani mladi bračni par iz Kanade. Becki se bavi fotografijom i kreiranjem video sadržaja, dok je Chris full-time hirurg koji se u slobodno vreme bavi sklapanjem dronova, kao i kreiranjem sadržaja zajedno sa Becki. Uz to, volećete i njihove DIY projekte, The Tuxedo Time podkast, kao i videe u kojima prikazuju kako izgleda kada lete ličnim helikopterom – koji su kreativno nazvali “Millenial Falcon”.

Kurzgesagt – In a Nutshell

Ukoliko uživate u kreativnom, promišljenom i edukativnom sadržaju – ovo je definitivno kanal za vas! Kanal Kurzgesagt nam predstavlja raznovrsne, sjajno osmišljene i unikatno dizajnirane animirane videe koji se bave naučnim i egzistencijalnim temama – koje će vas definitivno naterati da još jednom promislite o stvarima koje ste do sada uzimali zdravo za gotovo. Estetika, informisanost i pažljivo odabrane teme, šta vam je više potrebno?

Simone Giertz

Ako uživate u DIY projektima, naučnim izumima, volite i vešti ste u popravljanju električnih i drugih uređaja – evo savršenog kanala za vas! Duhovita i talentovana Simone Giertz oduševiće vas svojim idejama i nesvakidašnjim izumima i garantovano vas inspirisati da se i sami upustite u kreiranje uređaja kakve biste želeli da imate. Njoj ideja i dobrog raspoloženja nikada ne ponestaje, te ćete gledanjem njenog sadržaja sigurno pomeriti i spostvene granice kreativnosti.

Dead End Hip Hop

I za kraj, još jedan kanal u kojem će uživati ljubitelji muzike, a naročito ljubitelji hip hopa! Dead End Hip Hop podkast čini petorica prijatelja i muzičkih kritičara, koji uživaju da ulaze u duge diskusije i zabavne rasprave o hip hop fenomenima, muzičarima i najnovijim albumima. Uz njih ćete saznati mnogo o bogatoj istoriji ovog muzičkog pravca, ali ćete se istovremeno smejati do suza i zabaviti daleko više nego što ste mislili da je to moguće.

Naslovna fotografija: instagram.com/beckiandchris

Jovana Pantić

Comments