Popularnost hrani vaš ego – poštovanje hrani vašu dušu

Veliki poroci velikih pisaca

Citati Thomasa Manna o čoveku, ljubavi, istini i vrlinama

8 Netflixovih Marvel heroja koje bismo voleli da vidimo u MCU

Zanimljive činjenice koje treba da znate o Tomu Hardyju

10 glumica u koje smo bili zaljubljeni 90-ih

Ivan Divan: “Ne bih odvajao svoju čovečnost od umetnosti”

Postavljanje granica – znak zrelosti i stabilnosti

Kako da bolje podnesete odbijanje

Iritantne stvari koje vam sigurno neće nedostajati – jer ste singl

Ovo je hrana od koje će vam mamurluk biti “kao rukom odnesen”

Ovo su najplaćeniji sportisti u 2021. godini, a evo koliko oni zarađuju

Hrvatska kompanija Rimac postaje većinski vlasnik Bugattija

Stvari koje rade pravi džentlmeni

Ovo je hrana koju bi trebalo da izbegavate nakon što napunite trideset

Sport i zabava

Beograđani se priključili globalnoj trci za okeane

U saradnji sa ekološkom organizacijom Parley for the Oceans, adidas je organizovao Run for the Oceans, trku koja se drugu godinu zaredom održava širom sveta. Tim povodom beogradski adidas Runners tim doprineo je zaštiti mora i okeana pretrčavši preko 9.000 kilometara zajedno sa drugima koji su se priključili akciji, čime je za pokret Parley Ocean School prikupljeno devet hiljada dolara.

adidas Runners tim do 8. jula beležiće svaki istrčani korak Runtastic aplikacijom, a za svaki od prvih milion kilometara adidas će organizaciji Parley for the Oceans donirati po jedan dolar. U okviru programa Parley Ocean School ova organizacija će kroz sportske aktivnosti edukovati mlade o značaju podvodnog sveta.

1 1 e1530275023942 Beograđani se priključili globalnoj trci za okeane

Jedan od kapitena beogradskog adidas Runners tima, Milko Babić, istakao je kako je ova kampanja za njih veoma značajna zbog širenja ekloške svesti.

“Trčanje za neki viši cilj stvara čoveku poseban osećaj dok trči, pogotovo na početku same inicijative kada niko nije imao predstavu o tome koliko će se ljudi uključiti i koliko će biti lako ili teško skupiti milion kilometara. Za svaki istrčani kilometar znaš da je to možda mali, ali svakako važan korak ka postizanju višeg cilja i očuvanja okeana. Fenomenalan je osećaj kada timski možemo uticati na mikrosvet. Mi u Srbiji svakako možemo da počnemo od reka i potrudimo se da smanjimo količinu otpada u njima”, rekao je.

2 1 e1530275047474 Beograđani se priključili globalnoj trci za okeane

Dvojicu članova beogradskog AR tima, Dušana Mitrovića i Aleksandra Popovića, koji su ukupno pretrčali 456 km, adidas šalje u Pariz gde će se održati završna Run for the Oceans trka na kojoj će se okupiti trkači iz celog sveta.

Pored više od 300 članova ovog tima, podizanju svesti o negativnim posledicama zagađenja mora i okeana, doprineo je glumac Bojan Perić koji je podržao akciju.

“Globalno zagađenje je ogroman problem koji utiče na sve nas. Zadovoljstvo mi je da u Beogradu podržim jednu ovako sjajnu kampanju koja je korisna kako za pojedinca tako i za celo društvo. Na ovaj način podižemo svest o jednom velikom problemu današnjice. Svako najpre treba da počne od sebe, a onda ćemo i kao društvo napredovati”, rekao je mladi glumac.

Glumac Bojan Peric i kapiten AR tima Milko Babic e1530275076698 Beograđani se priključili globalnoj trci za okeane

Da podsetimo, adidas je nedavno u saradnji sa golmanom FC Barcelona Markom ter Štegenom i organizacijom Parley for the Oceans lansirao novu seriju patika za trčanje Ultra BOOST Parley i Ultra BOOST X Parley, čije je gornjište napravljeno od prerađene okeanske plastike. Samo jedan par ovog modela u proseku sprečava čak 11 plastičnih boca da završe u okeanima.

3 1 e1530275112544 Beograđani se priključili globalnoj trci za okeane

Akcija za očuvanje okeana traje od 8. juna i završava se istog dana u julu, a svako ko želi da pruži podršku ovom pokretu može se prijaviti putem Runtastic aplikacije. Pred trkačima je veliki izazov u kome se pozivaju da obore rekord od milion učesnika u Trci za okeane i tako doprinesu zaštiti životne sredine i podvodnih ekosistema.

4 1 e1530275142801 Beograđani se priključili globalnoj trci za okeane

Wannabe TV

Editors choice