Hugh Jackman jedan je od najpoznatijih glumaca današnjice, čija dugotrajna karijera samo napreduje iz godine u godinu. Samo u 2021. godini Hugh ima jedan snimljen i tri filma u postprodukciji, a njegova karijera do sada broji šezdeset uloga! Hugh je bio nominovan za nagradu Oskar za svoju ulogu u filmu “Les Miserables”, a davne 2009. godine bio je i glavni voditelj dodele ovih prestižnih filmskih nagrada. Ono što najviše volimo kod Hugha Jackmana je to što se ne boji da prihvati čitav niz različitih uloga, od onih u popularnim romantičnim komedijama, preko onih u naučnim i epskim fantastikama pa sve do ozbiljnih uloga kao što su ona u mjuziklu “Les Miserables” ili pak u kultnom filmu “The Prestige”. U nastavku teksta predstavljamo vam naš izbor najboljih uloga u kojima smo videli Hugha Jackmana, i koje smatramo da ne bi trebalo da propustite!

Van Helsing

Ovaj film izašao je davne 2004. godine, ali mi i dalje možemo da ga gledamo “na repeat“. Ovo je jedan od onih filmova sa elementima fantastike koji obožavamo, a Hugh igra ni manje ni više nego legendarnog lovca na čudovišta – Vana Helsinga. Uz njega, u ovom filmu igra i neverovatna Kate Beckinsale – što je samo još jedan plus zbog kojeg biste mogli pogledati ovaj film. Ako volite fantastiku i akciju, ovo je definitivno film za vas.

Les Miserables

“Les Miserables” je svima dobro poznati, kultni mjuzikl – i moramo priznati da smo se isprva iznenadili kada smo videli da Hugh igra u njegovoj filmskoj verziji, ali onda smo se i oduševili. Hugh je sa razlogom nominovan za Oskara za svoju ulogu u ovom filmskom ostvarenju, ali moramo reći i da su drugi poznati glumci i glumice iz postave takođe imali sjajne performanse. Ovaj film definitivno vredi pogledati, ali budite spremni na emocije i pokoju suzu, najmanje.

Logan

Ukoliko ste fanovi superheroja, MARVEL i DC univerzuma, kao i stripova i junaka koje možete pratiti godinama, defintivno pogledajte ovaj film. Naravno, njemu prethodi čitava franšiza filmova o poznatom stripskom junaku pod imenom Wolverine, a “Logan” je poslednji film u ovom serijalu. Iako možda od superherojske priče očekujete akciju, smešne kostime, crno-bele zaplete, rasplete i razonodu, “Logan” je potpuna suprotnost tome. Ovo je ozbiljna filmska priča, koja će vas definitivno pogoditi pravo u srce.

X-Man franšiza

Naravno, kada smo kod Logana, ne smemo zaboraviti ni na čitavu franšizu superherojskih filmova pod nazivom “X-Men”, koja prati grupu mutanata koji se bore protiv zla na ovom svetu. X-Men serijal stripova pripada MARVEL univerzumu, a kreirali su ih čuveni Stan Lee i Jack Kirby. Preporučujemo vam da pogledate originalni i prvi serijal X-Men filmova, a ako vam se dopadnu, možete se kasnije posvetiti i reboot-ovanom serijalu sa novom glumačkom postavom.

Comments