Kako da u 5 koraka postanete glavni lik u svom životnom romanu

Kako da zadržite devojku

Francuzi su poznati kao zavodnici, a ovih 5 pevača žene i dalje obožavaju

Ovo su horor klasici Stephena Kinga koje bi svako trebalo da pročita

5 puta kad nas je John Cena prijatno iznenadio pre serije “Peacemaker”

Šta sve možete da pošaljete devojci umesto eksplicitnih fotografija

Kako da sebi postanete najbolji prijatelj

Umetnik Miodrag Stanišić – određen u stilu, raskošan u metodi

Popularnost hrani vaš ego – poštovanje hrani vašu dušu

Veliki poroci velikih pisaca

Citati Thomasa Manna o čoveku, ljubavi, istini i vrlinama

8 Netflixovih Marvel heroja koje bismo voleli da vidimo u MCU

Zanimljive činjenice koje treba da znate o Tomu Hardyju

10 glumica u koje smo bili zaljubljeni 90-ih

Ivan Divan: “Ne bih odvajao svoju čovečnost od umetnosti”

Film

LeBron James producira Netflix dramu o košarci američkih starosedelaca

LeBron James ponovo kombinuje košarku i film. Nakon glavne uloge u animirano-igranom filmu Space Jam: A New Legacy, koji je i producirao, košarkaška zvezda Los Angeles Lakersa će producirati i Netflix film pod nazivom Rez Ball. Ostvarenje već opisuju kao miks popularne TV serije Friday Night Lights (2006-2011) i sportskog filma Hoosiers (1986), a prikazaće srednjoškolski košarkaški tim američkih starosedelaca iz Čuske, Novi Meksiko, o Čuska ratnicima koji “nakon gubitka glavnog igrača moraju da udruže snage kako bi održali svoj pohod za svetski šampionat. Ovo je priča o Navajo klincima i trenerima ispričana iz prve ruke”.

U autorskom timu, LeBronu će se priključiti Sydney Freeland, koja će film režirati prema scenariju koji je napisala sa Sterlinom Harjom, koji je, uz Taiku Waititija, nadgledao i predstojeću FX seriju Reservation Dogs. Freeland je, takođe, napisala i režirala nekoliko epizoda Reservation Dogs. Scenario za Rez Ball je zasnovan na sportskom romanu Michaela Powella, Canyon Dreams, kao i na njegovim člancima iz New York Times, koji su istraživali svet košarke američkih starosedalaca.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by LeBron James 👑 (@kingljames)

“Košarka američkih starosedelaca je kao srednjoškolski američki fudbal u zapadnom Teksasu. Ima svoje fanatične obožavaoce kojima, u svetu sporta, retko ko može konkurisati”, izjavila je Freeland za The Hollywood Reporter, dodajući da je ovo zajednička priča za sve rezervate američkih starosedelaca širom SAD, i da većina ljudi ne zna ni da takav sport postoji. Autori filma žele da ceo svet upoznaju sa ovim fenomenom, a koji je bolji način za to od sportskog filma? Zvanična premijera još uvek nije poznata.

Rez Ball dolazi nakon Space Jam: A New Legacy, u kom je LeBron James odigrao glavnu ulogu. Film je nastavak popularnog animirano-igranog filma Space Jam iz 1996. godine, u kom je na LeBronovoj poziciji bila košarkaška legenda Michael Jordan. Space Jam: A New Legacy je kombinacija igranog filma, tradicionalne ručno crtane animacije i 3D CGI efekata. LeBron tumači fiktivnu verziju sebe, a pored njega se u igranim ulogama pojavljuju i Don Cheadle, Khris Davis, Sonequa Martin-Green i Cedric Joe, dok su glasove, između ostalih, pozajmili Jeff Bergman, Eric Bauza i Zendaya. Radnja je smeštena u virtualnom svemirskom multiverzumu, a LeBron se u timu za košarkaški meč udružuje sa animiranim junacima Looney Tunes franšize, među kojima su Bugs i Lola Bunny, Daffy Duck, Porky Pig, Sylvester, Tweety itd, kako bi pobedili digitalizovane šampione i spasili LeBronovog sina od prevrtljive veštačke inteligencije.

Space Jam: A New Legacy je širom sveta premijerno prikazan sredinom jula ove godine, istovremeno u bioskopima i na striming platformi HBO Max. Dosad je zaradio preko 135 miliona dolara, ali je dobio negativnu ocenu kritike, koja je ukazala na prekomernu upotrebu PR reklama raznih brednova u toku celog filma, kao i to da mu nedostaje originalnog humora kojim je obilovao Space Jam iz 1996. godine.

LeBron Rayomne James Sr. je profesionalni američki košarkaš tima Los Angeles Lakers. Nadimka “Kralj Džejms”, naširoko se veruje da je jedan od najboljih igrača NBA istorije. Često se vodi polemika da li jeste ili nije bolji of Michaela Jordana.

Naslovna fotografija: instagram.com/kingljames

Dušan Veselinović

Wannabe TV

Editors choice