Fanovi megapopularne TV serije The Sopranos nestrpljivo iščekuju prequel film The Many Saints of Newark – iz nekoliko razloga. Jedan od njih je što će Michael Gandolfini igrati mlađu verziju svog pokojnog oca u realnom životu, Jamesa Gandolfinija, koji je u seriji maestralno tumačio Tonyja Soprana, italijansko-američkog krimi bosa. U velikoj meri zbog njegove izvedbe, The Sopranos danas važi za jednu od najboljih TV serija svih vremena. U predstojećem filmu, mladi James odrasta u toku nemira 1967. u Njuarku, u Nju Džerziju. Budući da mora da opravda svoj angažman i verodostojno prikaže mlađu verziju svog oca, sve oči će biti uprte na Michaela, kom ova uloga, ako je zadovoljavajuće iznese, može doneti svetsku slavu. 

Rola mladog Jamesa Michaelu predstavlja prvu filmsku ulogu. To što ju je prihvatio, opisao je kao “najtežom odlukom koju je ikad doneo”. Jedna stvar je stupiti na mesto naširoko voljenog serijskog junaka, ali nastaviti nasleđe koje je stvorio njegov otac je nešto sasvim drugo, čega je Michael, u toku snimanja, bio u potpunosti svestan.

Mladi Tony Soprano neće biti copy-paste replika iz originalne serije koje se svi sećaju. Michael Gandolfini je svoju verziju Tonyja opisao kao nešto drugačiju od svog oca. Dok je originalni Soprano bio strog i agresivan, ali veoma emotivan, Michael smatra da je njegova verzija suprotnih karakteristika. Mladi James je radoznao i osećajan, nije gangster koji preti pištoljem. “On je dete koje je uvučeno u svet mafije”, istakao je mladi Gandolfini.

To što se Michael pomučio da opravda svoj angažman primetila je cela ekipa filma. Režiser Alan Taylor, autor Marvelovog ostvarenja Thor: The Dark World, prisetio se jedne sceneu toku snimanja: “Svi smo zajedno večerali jednom prilikom. Odjednom, Michael je ustao i rekao: Želim da se zahvalim svima koji su uključeni u ovaj projekat zato što je to šansa da mom ocu kažemo zdravo, a potom i doviđenja. Nijedno oko u prostoriji nije bilo suvo”, prisetio se Taylor.

Comments