Popularnost hrani vaš ego – poštovanje hrani vašu dušu

Veliki poroci velikih pisaca

Citati Thomasa Manna o čoveku, ljubavi, istini i vrlinama

8 Netflixovih Marvel heroja koje bismo voleli da vidimo u MCU

Zanimljive činjenice koje treba da znate o Tomu Hardyju

10 glumica u koje smo bili zaljubljeni 90-ih

Ivan Divan: “Ne bih odvajao svoju čovečnost od umetnosti”

Postavljanje granica – znak zrelosti i stabilnosti

Kako da bolje podnesete odbijanje

Iritantne stvari koje vam sigurno neće nedostajati – jer ste singl

Ovo je hrana od koje će vam mamurluk biti “kao rukom odnesen”

Ovo su najplaćeniji sportisti u 2021. godini, a evo koliko oni zarađuju

Hrvatska kompanija Rimac postaje većinski vlasnik Bugattija

Stvari koje rade pravi džentlmeni

Ovo je hrana koju bi trebalo da izbegavate nakon što napunite trideset

Film

Ovo su najbolje uloge čuvenog glumca Madsa Mikkelsena

1/2

Mads Mikkelsen je, možemo reći, jedan od najpoznatijih danskih glumaca koji su stekli kako lokalnu, tako i holivudsku slavu. Jedan od njegovih najnovijih filmova – “Another Round”, nominovan je za prestižnu nagradu Oskar u 2021. godini, a iako je Mads ovog puta ostao bez nominacije za najbolju mušku ulogu, njegov performans u ovom ostvarenju je sjajan i nedvosmisleno dostojan iste. Mads nam je možda najpoznatiji po svojoj ulozi čuvenog serijskog ubice Hannibala Lectera, u istoimenoj seriji “Hannibal”, u kojoj je igrao rame uz rame sa još jednim sjajnim glumcem, Hugh Dancyjem. Madsova karijera je bogata i raznovrsna, a mi vam u nastavku teksta predstavljamo njegove najbolje uloge u karijeri i filmska i serijska ostvarenja u kojima ih je igrao – koja svakako treba da se nađu na vašoj listi za gledanje.

Another Round

Ovo je jedan od novijih Madsovih filmova, u kojima igra sredovečnog profesora Martina, koji sa svojim prijateljima započinje jedan neočekivani eksperiment. Oni odlučuju da isprobaju teoriju da će biti zadovoljniji i živeti bolje živote ukoliko održavaju konstantan nivo alkohola u krvi – ali naravno, to nije tako jednostavan plan. Madsov performans u ovom filmu je sjajan i izuzetno veran, te smo s vremena na vreme u optpunosti zaboravili da gledamo nečiju ulogu, a ne sunovrat stvarnog čoveka.

Doctor Strange

Evo jednog filma za sve filmove Marvel univerzuma, u kojem Mads igra poznatog negativca Kaeciliusa. Kaecilius, naravno, iza sebe ima srceparajuću priču koja je od njega učinila negativca – a Mads je savršeno odigrao dubinu ovog karaktera. Iako nam pažnju u ovom ostvarenju najviše oduzima Benedict Cumberbach, koji igra glavnu ulogu Doctora Strangea, Mads je ipak na listi odmah iza njega, i prosto čini da u nekim momentima poželimo da on bude taj koji će dobiti ono što želi.

Hannibal

Uh, ova serija je učinila da se zabrinemo za svoje principe i rasuđivanje, jer smo u određenim situacijama shvatili da smo simpatizeri Hannibala i da uspevamo da “budemo na njegovoj strani”. Naravno, ne zaista. Ali, njegov lik je kreiran baš tako da bude privlačan i harizmatičan, a činjenica da ga Mads igra samo dodatno doprinosi ovim karakteristikama. U svakom slučaju, ova savremena priča o Hannibalu nešto je što bi svakako trebalo da pogledate.

Wannabe TV

Editors choice