Savršene ideje za tetovaže kod muškaraca

Kako muškarcima uspeva da oteraju stvarno kvalitetnu ženu

Kad u životu želiš nešto više

Kako da zadržiš onu do koje ti je stalo

Pogrešna uverenja kojih treba da se oslobodiš zarad svog mentalnog zdravlja

Kako da pronađeš svoju snagu

Najveće želje savremenog (mladog) sveta

Kako da upotrebiš bes kao pogonsko gorivo

Zašto vam uspeh izmiče

Miodrag Majić, autor romana “Deca zla”: Izvesno je da ćemo u dogledno vreme imati i igranu seriju po motivima ovog romana

Kad “prebaciš” iz ekstrovertnosti mladosti u introvertnost zrelosti

Ghosting, stop: Šta možeš da kažeš, umesto da samo nestaneš

Uznemirujuće stvari koje nikada nisi ni želeo da znaš o ženama

Rečenica kojom ćeš zavesti svaki znak u horoskopu

Uvidi koje treba da uvedeš u praksu do tridesete

Film

Ovo su najbolje uloge čuvenog glumca Madsa Mikkelsena

1/2

Mads Mikkelsen je, možemo reći, jedan od najpoznatijih danskih glumaca koji su stekli kako lokalnu, tako i holivudsku slavu. Jedan od njegovih najnovijih filmova – “Another Round”, nominovan je za prestižnu nagradu Oskar u 2021. godini, a iako je Mads ovog puta ostao bez nominacije za najbolju mušku ulogu, njegov performans u ovom ostvarenju je sjajan i nedvosmisleno dostojan iste. Mads nam je možda najpoznatiji po svojoj ulozi čuvenog serijskog ubice Hannibala Lectera, u istoimenoj seriji “Hannibal”, u kojoj je igrao rame uz rame sa još jednim sjajnim glumcem, Hugh Dancyjem. Madsova karijera je bogata i raznovrsna, a mi vam u nastavku teksta predstavljamo njegove najbolje uloge u karijeri i filmska i serijska ostvarenja u kojima ih je igrao – koja svakako treba da se nađu na vašoj listi za gledanje.

Another Round

Ovo je jedan od novijih Madsovih filmova, u kojima igra sredovečnog profesora Martina, koji sa svojim prijateljima započinje jedan neočekivani eksperiment. Oni odlučuju da isprobaju teoriju da će biti zadovoljniji i živeti bolje živote ukoliko održavaju konstantan nivo alkohola u krvi – ali naravno, to nije tako jednostavan plan. Madsov performans u ovom filmu je sjajan i izuzetno veran, te smo s vremena na vreme u optpunosti zaboravili da gledamo nečiju ulogu, a ne sunovrat stvarnog čoveka.

Doctor Strange

Evo jednog filma za sve filmove Marvel univerzuma, u kojem Mads igra poznatog negativca Kaeciliusa. Kaecilius, naravno, iza sebe ima srceparajuću priču koja je od njega učinila negativca – a Mads je savršeno odigrao dubinu ovog karaktera. Iako nam pažnju u ovom ostvarenju najviše oduzima Benedict Cumberbach, koji igra glavnu ulogu Doctora Strangea, Mads je ipak na listi odmah iza njega, i prosto čini da u nekim momentima poželimo da on bude taj koji će dobiti ono što želi.

Hannibal

Uh, ova serija je učinila da se zabrinemo za svoje principe i rasuđivanje, jer smo u određenim situacijama shvatili da smo simpatizeri Hannibala i da uspevamo da “budemo na njegovoj strani”. Naravno, ne zaista. Ali, njegov lik je kreiran baš tako da bude privlačan i harizmatičan, a činjenica da ga Mads igra samo dodatno doprinosi ovim karakteristikama. U svakom slučaju, ova savremena priča o Hannibalu nešto je što bi svakako trebalo da pogledate.

Wannabe TV

Editors choice