Kada čujete da u filmu glumi Robert Pattinson, odmah ćete znati da je u pitanju zanimljivo ostvarenje, jer ovaj glumac nikad ne prestaje da nas iznenađuje svojim jedinstvenim ulogama. Nestrpljivo iščekujemo 4. mart, dan premijere filma The Batman. Premijera je već nekoliko puta odlagana usled pandemije, ali je čekanju konačno došao kraj. Prilično smo sigurni da će Robert u ovom filmu pokazati sav svoj talenat, a dok čekamo taj trenutak, prisetili smo se pojedinih njegovih uloga po kojima ćemo ga zauvek pamtiti.

Remember Me

Film jeste romantični, ali ne liči na druge na koje smo navikli kad je u pitanju ovaj žanr. Odnosno, bio bi tipičan da nema veze sa 11. septembrom i Bliznakinjama. Film je snimljen dok su žene još uvek ludele za Robertom zbog Twilight trilogije. Ova uloga nije previše ozbiljna, ali se umnogome razlikuje od Harryja PotteraTwilighta, filmovima po kojima je i postao poznat. Ipak, prema drugim filmovima sa liste se može videti da Robertu Pattinson mnogo više odgovaraju ozbiljni umetnički filmovi, nego romanse. Ipak, ne možemo poreći da ovo nije jedna od uloga koja je obeležila njegovu karijeru.

The Lighthouse

Ako ste do ovog filma mislili da Robert ne zna dobro da glumi, posle njega ste se sigurno predomislili. The Lighthouse je ostvarenje koje je Roberta plasiralo među glumce A klase. Najbolja stvar u vezi sa ovom ulogom (osim toga što je igrao zajedno sa Williemom Dafoeom) jeste što ćete imati problema da protumačite kakav je ovo film – uopšte. Jedino što vam je jasno jeste da su obojica na ostrvu. Zapitaćete se da li je ovo psihološki triler o čoveku koji pokušava da se spasi nakon što je drugi skrenuo s uma? A možda je i horor o sireni? Nećete moći da prepoznate, baš zbog Robertove genijalne glume.

Tenet

Oni koji su gledali Tenet, znaju da ga je prilično teško opisati, kao što je to, zapravo, slučaj sa mnogim filmovima Christophera Nolana. Dakle, budućnost i prošlost su isprepletane, na takav način da se protive zakonima fizike. Mašina koja tu silu može kontrolisati daje mogućnost da prelazimo u druge svetove u kojima sve ide unazad. Kao da je budućnost objavila rat prošlosti i sve se kreće kroz vreme. Tako uspevaju da pošalju metak kroz Kijev, zbog kog će John David Washington otići u Mumbaj na bandži džamping (?). I nama je neobjašnjivo. Film morate odgledati, ali ne obećavamo da će vam biti jasan. Jedino što možemo tvrditi je da je Robertova gluma fenomenalna.

Comments