Trejler za dugoočekivani animirani DC film Injustice konačno je objavljen. Zasnovan na grafičkom romanu Injustice: Gods Among Us – Year One i video-igri Injustice: Gods Among Us, film predstavlja Supermana koji kreće da razara sve pred sobom nakon smrti Lois Lane i njihovog nerođenog deteta. Superman na Zemlji zavodi diktaturu koju vode članovi Justice League. Naposletku, na Batmana pada zadatak da okupi grupu saveznika i započne pobunu kako bi zajednički zaustavili neobuzdano nasilje bivšeg prijatelja.

Ideja o zlom Supermanu već se više puta provlačila kroz stripove i filmove. Prisetimo se Zack Snyder‘s Justice League, gde je Henry Cavill nakratko igrao zbunjenog heroja, koji je i za samo nekoliko minuta uspeo da napravi neprocenjivu štetu. U Injustice, Joker kidnapuje Lois Lane. Koristeći Scarecrowov otrovni gas, Joker uspeva da nasamari Supermana da ubije Lois Lane. Ovo je samo deo Jokerovog velikog plana da aktivira nukleranu napravu u centru Metropolisa koja je povezana sa Loisinim otkucajima srca. Kad ona umre, isto se dešava i sa gradom kom se Superman zakleo da na zaštitu. U trejleru vidimo Supermana kako polako gubi um i zaklinje se da se ono što se desilo Metropolisu “više nikad neće desiti”. Batman i saveznici su uplašeni kad vide kako Superman razara vojne avione i zauzima antagonistički stav prema svima koji mu se suprotstave. Budući da je ubedljivo najjači od svih heroja, Batman i ekipa će morati da se udruže kako bi ga vratila na put pravde. 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by thepopfanboy (@thepopfanboy)

Iako trejler još mnogo toga ostavlja u vazduhu, donekle nudi uvid u događaje koji će započeti film. Posebno se fokusira na reakciju Wonder Woman na Loisinu otmicu, heroinu koji na kraju postaje figura koja ohrabruje Supermana da uspostavi svoj režim u originalnim stripovima. Slično tome, čini se da je veliki fokus na neizbežnom sukobu između Batmana i Supermana, fizički i ideološki, što svakako predstavlja srž naracije.

Comments