Iako kod nas ne postoji kultura, niti navika obeležavanja ovog američkog praznika nazvanog “Noć veštica“, ipak postoje različite žurke, maskenbali, koji u svrhu zabave nalažu da se svi prisutni pojave pod nekim maskama, te se tako pruža prilika onim kreaticima da se istaknu. U svakom slučaju, podržavao ovo kao nečiji praznik ili ne, sigurno je da je dobar način da se zabaviš i sa svojim društvom napraviš “lud” provod. Ukoliko planiraš da i sam prisustvuješ nekom od maskenbala u tvom gradu, evo predloga za jednostavne, maske koje možeš sam da napraviš, a da ne uložiš previše truda, ni vremena.

Evo jedne prilično lake maske za uraditi. Potebne su ti bele pantalone i rukavice, jedna majica na pruge, te crna i bela boja za lice kojima ćeš iscrtati sve potrebno da bi bio mimičar, odnosno, pantomimičar, čovek kojeg i inače možeš da sretneš često na ulicama većih gradova, budući da im je to posao, da zarađuju novac zabavljajući prolaznike.

Kako je “Igra prestola” postala serija koju ne gleda jedna nacija, već ceo svet, te se u ovom trenutku jedva čeka 2019. godina kada će stići i osma, poslednja sezona serije – ko zna šta će se sve tada dogoditi, možeš da iskoristiš priliku da se kostimiraš u nekog od svojih omiljenih likova. Na YouTube-u možeš da pronađeš skoro sve likove, te na koji način da postigneš izgled sličan njihovom, a mi ovog puta biramo Psa kao karakterno veoma zanimljivog lika.

Evo jednog kostima koji je popularan uvek, kad god ideš na neki maskenbal. Svešto ti je potrebno jesu zavoji, gaze, u većoj količini, te nečija pomoć da se u sve to i obmotaš.

Comments