Zanimljive činjenice koje treba da znate o Tomu Hardyju

10 glumica u koje smo bili zaljubljeni 90-ih

Ivan Divan: “Ne bih odvajao svoju čovečnost od umetnosti”

Postavljanje granica – znak zrelosti i stabilnosti

Kako da bolje podnesete odbijanje

Iritantne stvari koje vam sigurno neće nedostajati – jer ste singl

Ovo je hrana od koje će vam mamurluk biti “kao rukom odnesen”

Ovo su najplaćeniji sportisti u 2021. godini, a evo koliko oni zarađuju

Hrvatska kompanija Rimac postaje većinski vlasnik Bugattija

Stvari koje rade pravi džentlmeni

Ovo je hrana koju bi trebalo da izbegavate nakon što napunite trideset

Vodič kroz emotivni nered – za početnike

Kako da doneseš odluke koje menjaju život

Nisu svi treninzi isti, a ovo je pet vrsta treninga koje možete isprobati

Šta misliš da devojka očekuje od tebe – a šta je njoj zapravo bitno

Sport i zabava

Hidrofilni bicikl – za vožnju po vodi

Relativno nov fensi sport – vodeni biciklizam – odnosno, bicikl koji se vozi po vodi, dolazi sa Novog Zelanda u obliku zanimljive sprave nazvane Hydrofoiler XE-1, a proizvodi ga Manta, poznata po svom čuvenom automobilu. Manta bicikl liči na sobni trenažer – to je električno vozilo, opremljeno propelerom i pedalama, tako da vozač može da angažuje sopstvenu snagu u dostizanju brzine od oko 20 kilometara na čas, na bilo kojoj većoj vodenoj površini.

Vodeni bicikl ima motor od 400 W, a vozač može sam da podesi visinu pedala, kojima se pokreće propeler koji omogućava kretanje po vodi. Hidrofilni bicikl koristi tehnologiju jedrilica America’s Cup i pomera granice biciklizma – ako volite skijanje na vodi, jedriličarstvo i biciklizam, uz pomoć Mante možete spojiti svoja interesovanja i voziti bicikl po vodi. A dok se bavite zahtevnim fizičkim vežbanjem, možete se ciljano voziti sa jednog mesta na drugo, istražujući okenaske obale, krstareći jezerima, ili trenirati duž plovnih rečnih puteva.

Hydrofoiler XE-1 veoma je praktičan – težak je nešto manje od 20 kilograma, lako se sklapa i do željene destinacije ga možete transportovati u gepeku.

Za savladavanje veštine upravljanja potrebno je nekoliko sati, kažu oni koji su se oprobali u ovom sportu, ali neizbežno je da se malo ukvasite, dok ne ovladate upravljanjem. Još jedna prednost je što pad ne ostavlja modrice, samo se potopite, a zatim se lako vratite u sedlo – opisuju vozači vodenog bicikla svoja iskustva.

Zbog prskanja vode i mogućih padova, potrebno vam je i odelo, nalik ronilačkom, koje predstavlja i toplotnu izolaciju, pa vodeni bicikl ne morate koristiti samo leti.

Sloboda kretanja po vodi, bez saobraćaja i izduvnih gasova, lakoća upravljanja i sklapanja i montaže vozila, preporučuju ga svakome ko voli da pomera granice u oblasti rekreacije i sporta. Na evropskom tržištu hidrofilni bicikl košta oko šest i po hiljada evra.

Naslovna fotografija: instagram.com/manta5.nz

Brankica Milošević

Wannabe TV

Editors choice