Kako da u 5 koraka postanete glavni lik u svom životnom romanu

Kako da zadržite devojku

Francuzi su poznati kao zavodnici, a ovih 5 pevača žene i dalje obožavaju

Ovo su horor klasici Stephena Kinga koje bi svako trebalo da pročita

5 puta kad nas je John Cena prijatno iznenadio pre serije “Peacemaker”

Šta sve možete da pošaljete devojci umesto eksplicitnih fotografija

Kako da sebi postanete najbolji prijatelj

Umetnik Miodrag Stanišić – određen u stilu, raskošan u metodi

Popularnost hrani vaš ego – poštovanje hrani vašu dušu

Veliki poroci velikih pisaca

Citati Thomasa Manna o čoveku, ljubavi, istini i vrlinama

8 Netflixovih Marvel heroja koje bismo voleli da vidimo u MCU

Zanimljive činjenice koje treba da znate o Tomu Hardyju

10 glumica u koje smo bili zaljubljeni 90-ih

Ivan Divan: “Ne bih odvajao svoju čovečnost od umetnosti”

Sport i zabava

Hidrofilni bicikl – za vožnju po vodi

Relativno nov fensi sport – vodeni biciklizam – odnosno, bicikl koji se vozi po vodi, dolazi sa Novog Zelanda u obliku zanimljive sprave nazvane Hydrofoiler XE-1, a proizvodi ga Manta, poznata po svom čuvenom automobilu. Manta bicikl liči na sobni trenažer – to je električno vozilo, opremljeno propelerom i pedalama, tako da vozač može da angažuje sopstvenu snagu u dostizanju brzine od oko 20 kilometara na čas, na bilo kojoj većoj vodenoj površini.

Vodeni bicikl ima motor od 400 W, a vozač može sam da podesi visinu pedala, kojima se pokreće propeler koji omogućava kretanje po vodi. Hidrofilni bicikl koristi tehnologiju jedrilica America’s Cup i pomera granice biciklizma – ako volite skijanje na vodi, jedriličarstvo i biciklizam, uz pomoć Mante možete spojiti svoja interesovanja i voziti bicikl po vodi. A dok se bavite zahtevnim fizičkim vežbanjem, možete se ciljano voziti sa jednog mesta na drugo, istražujući okenaske obale, krstareći jezerima, ili trenirati duž plovnih rečnih puteva.

Hydrofoiler XE-1 veoma je praktičan – težak je nešto manje od 20 kilograma, lako se sklapa i do željene destinacije ga možete transportovati u gepeku.

Za savladavanje veštine upravljanja potrebno je nekoliko sati, kažu oni koji su se oprobali u ovom sportu, ali neizbežno je da se malo ukvasite, dok ne ovladate upravljanjem. Još jedna prednost je što pad ne ostavlja modrice, samo se potopite, a zatim se lako vratite u sedlo – opisuju vozači vodenog bicikla svoja iskustva.

Zbog prskanja vode i mogućih padova, potrebno vam je i odelo, nalik ronilačkom, koje predstavlja i toplotnu izolaciju, pa vodeni bicikl ne morate koristiti samo leti.

Sloboda kretanja po vodi, bez saobraćaja i izduvnih gasova, lakoća upravljanja i sklapanja i montaže vozila, preporučuju ga svakome ko voli da pomera granice u oblasti rekreacije i sporta. Na evropskom tržištu hidrofilni bicikl košta oko šest i po hiljada evra.

Naslovna fotografija: instagram.com/manta5.nz

Brankica Milošević

Wannabe TV

Editors choice