Nošenje maske preko celog lica nije novost u karijeri Kanyea Westa, koji je tokom svoje turneje u 2014. godini nosio nekoliko različitih maski čuvenog modnog brenda Maison Margiela. Ipak, u 2021. godini maska ima potpuno drugo značenje, i predstavlja neku vrstu zaštite za nas same. Da li je Kanye nošenjem maski želeo da se sakrije ili stavi sebe u centar pažnje veliko je pitanje, ali čini nam se da je maska na neki način njegov štiti od sveta. Kada sagledamo činjenicu da njegov najnoviji album nosi ime njegove majke, možemo pretpostaviti da je Kanye zaista želeo da se povuče i kreira nešto za sebe veoma lično – i da na kraju dana pusti da muzika govori više od njega samog. Ipak, Kanye je jedan od najvećih muzičkih umetnika 21. veka, i nije nimalo lako njegovu ekscentričnu ličnost odvojiti od onoga što kreira.

Kada govorimo o konkretnim vestima, za sada ništa nije sa sigurnošću potvrđeno (veo misterije će izgleda biti obavijen oko ovog albuma do samog trenutka njegovog izlaska), ali pretpostavlja se da će se među imenima koja će se na njemu naći biti Tyler The Creator, Lil Baby, Baby Keem, Post Malone, Playboi Carti i naravno, mladi Kanye West – Travis Scott. Ukoliko se ovo ispostavi kao tačno, album “Donda” može biti jedan od najboljih rep albuma u ovoj godini, ako ne i deceniji – i sada je naša želja da ga u petak čujemo još veća. Povodom izlaska ovog albuma oglasili su se i drugi poznati reperi i poznate ličnosti, poput Kevina Abstracta koji je u tweetu rekao tačno ono što i mi sami mislimo, a to je kratko i jasno, “kanye please give us the album”.

Takođe, na internetu se može pronaći lista pesama sa albuma, koja takođe nije potvrđena, a nju čini trinaest singlova. Listu možete pronaći u tweet objavi u nastavku, a ukoliko se ništa na njoj ne promeni – naša očekivanja od nje biće zaista velika.

Bilo kako bilo, vesti je mnogo, hajp je tu, očekivanja su velika, misterija je prisutna – ništa manje nismo ni očekivali od perioda pred izlazak albuma Kanye Westa. Vidimo se u petak sa novim vestima!

Naslovna fotografija: instagram.com/wild949

Jovana Pantić 

Comments