Jeffrey Bezos je pravi dokaz da nikakvi zakoni i sve što ograničava nas “normalne” ljude, uopšte ne važi kada imate mnogo novca. Drugi najbogatiji čovek na svetu planira da demontira most u Roterdamu da bi njegova impozantna jahta mogla da prođe iz luke do mora.

Bezos se zaista ponaša kao da mu je planeta Zemlja premala, te zato ima potrebu da izgradi najveću jahtu na svetu koja je toliko velika da ne može da stane ispod istorijski važnog mosta. Takođe, poznati su njegovi izleti u svemir i planovi za planetu Mars. Izgleda da kad imaš previše novca, svet ti postaje tesan.

Bićemo slobodni da kažemo da su velikim dečacima potrebne velike igračke, a bogatim još veće. Pretpostavlja se da će Bezosova superjahta biti dugačka 127 metara, a uz nju će ploviti i još jedna, pomoćna jahta.

Ovo možda ne bi ni bila tako bitna vest da zbog Bezosove “velike igračke” ne treba da se menja opis Roterdama i mnogi građani su zbog toga izrevoltirani.

Jahta će se graditi na brodogradilištu u Roterdamu i ovaj događaj je veoma bitan za ekonomiju grada, ali i za njegov ugled kao jedne od većih luka u Evropi. Nije moguće premestiti izgradnju na neko drugo mesto, upravo zbog ekonomskih interesa.

Istorijski most, koji treba da se ruši, nosi naziv Koningshaven, koji se skraćeno zove De Hef. Ne postoji nijedan drugi put ka moru osim da se prođe ispod tog mosta, a jarboli Bezosove jahte, visoki 40 metara, viši su od samog mosta.

Comments