Kako da u 5 koraka postanete glavni lik u svom životnom romanu

Kako da zadržite devojku

Francuzi su poznati kao zavodnici, a ovih 5 pevača žene i dalje obožavaju

Ovo su horor klasici Stephena Kinga koje bi svako trebalo da pročita

5 puta kad nas je John Cena prijatno iznenadio pre serije “Peacemaker”

Šta sve možete da pošaljete devojci umesto eksplicitnih fotografija

Kako da sebi postanete najbolji prijatelj

Umetnik Miodrag Stanišić – određen u stilu, raskošan u metodi

Popularnost hrani vaš ego – poštovanje hrani vašu dušu

Veliki poroci velikih pisaca

Citati Thomasa Manna o čoveku, ljubavi, istini i vrlinama

8 Netflixovih Marvel heroja koje bismo voleli da vidimo u MCU

Zanimljive činjenice koje treba da znate o Tomu Hardyju

10 glumica u koje smo bili zaljubljeni 90-ih

Ivan Divan: “Ne bih odvajao svoju čovečnost od umetnosti”

Sport i zabava

Kobi Brajant: VELIČANSTVENA karijera legende

1/2

Jedan od najboljih košarkaša svih vremena, Kobi Brajant, oprostio se od košarkaše lopte uz savršeno odigranu poslednju utakmicu u karijeri. Budući da je tokom svog života stvorio karijeru koja je vredna svakog divljenja, odlučili smo da vas malo podsetimo ko je on, kada se pojavio i na koji način  je nizao svoje uspehe.

Kobi Brajant je rođen 23. avgusta 1978. godine u Filadelfiji. Bio je jedno od troje dece u porodici, a njihov otac je u tom trenutku bio poznata košarkaška zvezda, Džo Brajant. Već od svoje treće godine, Brajant je krenuo očevim stopama, pa je često vreme provodio na treninzima, nekad ih gledajući, a nekad je i sam učestvovao i pokušavao da dohvati visoko postavljeni koš. Kada je napunio šest godina, zbog očevih poslovnih obaveza, porodica se seli u Italiju, zbog čega je Brajant i dosta proširio svoje znanje i obrazovanje, pogotovu kada su jezici u pitanju. Tokom letnjih raspusta, Kobi je odlazio u SAD kako bi igrao letnju košarkašku ligu, a sve to vreme njegov omiljeni klub bili su Los Angeles Lakers-i. U međuvremenu je bio u Italiji, ali je sve svoje vreme posvećivao upravo košarci i to na veoma zanimljiv način. Deda mu je slao snimke NBA utakmica, a mladi Brajant je svaki od njih koristio kako bi se naučio nečemu novom. Nakon što je njegov otac završio sa profesionalnom karijerom 1991. godine, cela porodica se vraća u Ameriku.

kobii2 Kobi Brajant: VELIČANSTVENA karijera legende

U srednjoj školi, koju je pohađao u svom rodnom gradu, Brajant je bio od početka velika zvezda. Tokom većeg dela srednjoškolskog obrazovanja ostvarivao je odlične rezultate u sportu koji ga je proslavio, a trener tih dana mu je upravo bio otac. Svoju srednjoškolsku karijeru završio je kao najbolji strelac Južne Pensilvanije, čime je prestigao vrhunske igrače kao što su Vilt Čejmberlen i Lajonel Simson. 1995. godine je dobio MBP priznanje kao senior, a već naredne godine bio je prvi bek koji je po završetku srednje škole izabran na NBA draftu. Tada su ga “Šarlot hornetsi” uzeli za 13-og pika. Do Lakers-a, Brajant je došao tako što je između ova dva kluba postignut dogovor o zameni startnog centra Lakers-a  Vlada Divca za mladog igrača Hornetsa. Od ovog trenutka, pa sve do danas, karijera Kobija Brajanta išla je samo uzlaznim putem.

Wannabe TV

Editors choice