U istoriji arhitekture zaista postoje građevine koje ostavljaju bez daha. One ni jednu osobu neće ostaviti ravnodušnom, jer svako će, bar na trenutak, zastati da se divi ljudskom umeću, kreativnosti i načinima kako nekome polazi za rukom da izgradi ili dizajnira pravo svetsko čudo modernog doba. Pa zaista slobodno možemo reći da su kuće od stakla čudo za sebe. Samo jedan pogled na njih dovoljan je da te ostavi bez daha, a poneke u čudu. Prosto ne možeš da odvojiš polged. I naravno, odmah i nesvesno poželiš da zaviriš unutra i saznaš ko tu živi, kakav je enterijer  i razmišljaj kako bi ga ti uredio, zar ne?

Budimo realni, ovakve kuće nisu jeftine i običnim smrtnicima deluju nedostupne. Pa ipak, staklene kuće te teraju da im se diviš iznova i iznova, makar iz daleka. Sijaju na suncu poput najsvetlijeg dijamanta, a ko ne bi odmah poželeo da prisustvuje jednom takvom spektaklu? Pa neka zabava počne i pogeldajmo zajedno najpeše kuće od stakla. Kako zavidimo svim ovim bogatašima, zar ne?

Ovo velelepno zdanje delo je arhitekte Nika van der Meulena i nalazi se u Južnoj Africi. Kao i gotovo svaku vilu krasi je ogroman bazen, vrt i ogroman broj soba i pomoćnih prostorija.

kuce od stakla Kuće od stakla za prave hedoniste kuce od stakla1 Kuće od stakla za prave hedoniste