Ako vam je bilo žao kad se serija “Breaking Bad” završila, pa ste pokušali da se utešite gledajući “Better Call Saul”, pa ste opet ostali sa osećanjem nedovršenosti, pitajući se da li to obećava nastavak i taman kad ste sve to zaboravili, pred pojavom drugih odličnih serija, počela je da se diže prašina oko filma “El Camino”, rađenog po seriji “Breaking Bad” – a kad se prašina malo slegla, na njoj nije ostalo gotovo nikakvih tragova. Tako je to u pustinji i niko ništa ne zna. Navodno je neke detalje odao Bob Odenkirk (Jimmy McGill/Saul Goodman), koji naravno igra u filmu. Fokus je na mladom partneru divljeg profesora hemije, Jesse Pinkman-u, koji je poslednji put viđen kako beži svojim mučiteljima, grabeći šansu da preživi (što je svakako obećavalo nastavak). Ostali detalji nisu poznati, ali dovoljno je da pomislimo kako ćemo saznati šta je posle bilo sa Džesijem, pa da jedva čekamo da vidimo film.

Poznato je međutim, da se snimalo u Albukerkiju, gradiću u Novom Meksiku i njegovoj inspirativnoj okolini (“opet pustinja…uvek je pustinja” ogorčen je i sarkastičan najupečatljiviji filmski advokat, Džimi Mekgil, negde na početku serije).

Sećate se one scene…gluposti, naravno da se sećate, nezaboravna je – kad Volter stoji u gaćama i košulji sa pištoljem u rukama? Pustinja. Ili one divljačke scene u kojoj plavušan upucava klinca koji u potrazi za tarantulama slučajno nailazi na pripremu pljačke voza? Pustinja. Ili otkopavanja i zakopavanja oružja, para, leševa…pustinja, naravno, uvek je pustinja.

Sećate li se kada neodoljivi psihopata Tuco Salamaca odvodi kuvarski par i vezuje ih za stolice? Ta je scena snimana na Dalies Road-u u retko naseljenom području Los Lunas-a. U petoj sezoni, Džesi je zarobljen u napuštenoj drvosečinoj jami koja je pronađena na Daniel Road Road-u i na licu mesta ubačena u scenario.

Sveprisutno nepregledno nebo Novog Meksika nad obeshrabrujućim crvenilom peska, gledali smo iz sezone u sezonu. Ipak, najveći deo serije sniman je u samom Albukerkiju. Porodična kuća Walter White-a, profesora Volta nalazi se na adresi Permont Drive Northeast, a trenutni vlasnik te kuće morao je da postavi visoku ogradu kako bi sprečio turiste (i lokalna spadala) da mu bacaju pice na krov.

Comments