WOMAN CRUSH WEDNESDAY: Nicole Scherzinger

Stylish 24/7: Komadi koji su ti ovog leta neophodni kako bi izgledao dobro od jutra do večeri

Aplikacije bez kojih nećeš moći ovog leta!

Treba da znaš: Šta je najbitnije za razvoj karijere

Počinje sa snimanjem Game of Thrones spin-off serija

Najbolje stilizovani muškarci MET gale 2019.

Osvešćeno koiršćenje tehnologije i tehnološka detoksikacija

Adrenalinska zavisnost – strast ili problem?

Žene žele malo više pažnje

Top 5 igrica za pametne telefone koje će te zabaviti

Pravilo pametnog vežbanja: Nisu sve vežbe za svakog

Sudar sa stereotipom: Šta vam žene rade i kad im je stalo do vas?

Zašto je šefovska pozicija mesto usamljenosti

Odlične smart-casual letnje kombinacije za tebe

Trikovi za lepši izgled (devojke vole doterane frajere)

Mitovi koje smatramo činjenicama

Mitovi koje smatramo činjenicama

1/2

Neki podaci su tako popularni i optšeprihvaćeni, da ih niko ne preispituje, niti pomišlja da možda nisu istiniti – a neki istraživači baš vole da ruše ustaljena ubeđenja.

Kineski zid se vidi sa Meseca

Za ovo ubeđenje odgovoran je Richard Halliburton, koji je 1938. godine objavio Drugu knjigu čuda, u kojoj je naveo da je Kineski zid jedini objekat sagrađen ljudskom rukom koji je vidljiv sa Meseca.
Međutim, čuveni Kineski zid je maksimalno 30 metara širok i skoro je iste boje kao i njegova okolina, tako da je jedva vidljiv golim okom iz Zemljine orbite pod idealnim uslovima. To znači da se nikako ne može videti sa Meseca, koji je udaljen od Zemlje oko 239.000 kilometara.

Njutnu je pala jabuka na glavu

Simpatična anegdota po kojoj svako dete u školi pamti ime fizičara koji je smislio zakon gravitacije – kako je čika Njutn sedeo ispod drveta i razmišljao, kad mu je jabuka pala na glavu i odjednom mu je sinulo sve o gravitaciji.
Ova priča je prvi put objavljena u eseju koji je napisao Voltaire, dugo nakon Njutnove smrti, a ovo je pre toga ispričala nećaka naučnika, Catherine Conduitt.
Vrlo je verovatno da se ovo nikada nije dogodilo, ali pošto nije moguće dokazati (ni da jeste, ni da nije) možemo da verujemo nećaki na reč. A možda je samo želela da se pravi važna i da se malo Njutnove slave “prelije” na nju.

U Salemu su veštice spaljivali na lomači

U Salemu se jeste desilo čudovišno suđenje i 1692. godine je 20 osoba osuđeno na smrt zbog veštičarenja, ali niko od optuženih nije spaljen na lomači. Metoda egzekucije je bila vešanje, a jedna osuđena osoba je podlegla povredama izazvanim kamenovanjem.
Istoričari veruju da su u tom trenutku i osuđeni i tužioci, građani Salema, patili od masovne histerije, ili da su svi halucinirali možda zbog nekog sastojka koji je dospeo u hleb – što ih je nagnalo da poveruju da su veštice bacile čini na njih.

Wannabe TV

Editors choice