Ipak, ono što možemo da razumemo je njegova potreba da jasno stavi do znanja da je on taj koji odlučuje o svojoj muzici, i da ne želi da njegovo stvaralaštvo bilo ko eksploatiše zarad daljeg profita. Mnogi uspešni muzičari izuzetno su samokritični i privrženi svom radu, i većina njih iza kulisa krije mnogo više truda, rada, neobjavljenih dela i nesigurnosti, nego što bismo to uopšte mogli i da pomislimo. Jedan od .Paakovih muzičkih saradnika, i najčuvenijih i talentovanijih rep muzičara na svetu, Andre 3000 – iz muzike se na neko vreme povukao upravo zbog prevelikih nesigurnosti i perfekcionizma, koji su uticali na njegov rad. I ma koliko on bio uspešan, nagrađivan i stavljan na pijedestal kao jedan od najboljih muzičara svog vremena, on to nije mogao da oseti na taj način. Zato, trebalo bi poštovati svačiji rad, i konzumirati onaj sadržaj koji muzičari odaberu da nam plasiraju, bez voajerske potrebe da dobijemo još i da dobijemo ono što nam suštinski, nikada nije ni pripadalo.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Little Sputnik (@anderson._paak)

Svakako, nama poznata muzička biografija Andersona .Paaka već je sjajna i pozamašna, a on nastavlja da “izbacuje” hit za hitom. Njegov poslednji poduhvat, bend pod nazivom “Silk Sonic”, u kojem svira zajedno sa muzičarem Bruno Marsom, već nam je predstavio dva hita savršena za đuskanje, pod nazivima “Leave The Door Open” i “Skate”, a u najavi je i njihov prvi album. Iskreno, ne možemo ni da ga dočekamo, jer je muzička kombinacija Bruno Marsa i Andersona .Paaka kombinacija iz snova, koju nismo ni znali da želimo, a koja nam je bila preko potrebna.

Uz to, Anderson iza sebe već ima četiri studijska albuma, “Venice”, “Malibu”, “Oxnard” i “Ventura”, od kojih je možda album “Malibu” postigao najveći uspeh, i probio Andersona na muzičkoj sceni. Ipak, i njegovi drugi albumi i singlovi sadrže sjajne kolaboracije, sa imenima kao što su Kendrick Lamar, Andre 3000 i Mac Miller, a naravno – sada se pitamo da li “u rukavu” krije još neka imena, koja nam još uvek nije otkrio. Bilo kako bilo, iako nismo sigurni čemu tetovaža izjave da njegova muzika ne bude objavljena posthumno, moramo razumeti da se slažemo sa time da bi on trebalo da bude jedini koji upravlja svojom karijerom i muzikom koju pravi. U suštini, on to već veoma dobro radi.

Naslovna fotografija: instagram.com/anderson._paak

Jovana Pantić

Comments