Miodrag Majić, autor romana “Deca zla”: Izvesno je da ćemo u dogledno vreme imati i igranu seriju po motivima ovog romana

Kad “prebaciš” iz ekstrovertnosti mladosti u introvertnost zrelosti

Kad ti uspeh izmiče i veruješ da si luzer

Ghosting, stop: Šta možeš da kažeš, umesto da samo nestaneš

Uznemirujuće stvari koje nikada nisi ni želeo da znaš o ženama

Rečenica kojom ćeš zavesti svaki znak u horoskopu

Uvidi koje treba da uvedeš u praksu do tridesete

Glavni izvori stresa + kako da njima upravljaš

Kako da podstakneš svoju kreativnost

Životne lekcije (koje se stalno zaboravljaju)

Jednostavna pravila za uspešan život

Šta se dešava sa tvojim telom kad previše spavaš

Čemu ti služi meditacija

Savladaj 10 veština rešavanja problema

Taktike za izbegavanje “sagorevanja” na poslu

Najbolja mesta za ronjenje na svetu

Najbolja mesta za ronjenje na svetu

Ronjenje je veoma zahtevan, a mogli bismo reći i skup sport. Međutim, oni koji su pasionirani zaljubljenici u istraživanje podvodnog sveta, verovatno su spremni da se odreknu nekih drugih stvari, kako bi priuštili sebi nezaboravne trenutke pod vodom. Za sve takve predstavljamo najbolja mesta za ronjenje na svetu. Ako vam se dopadnu, počnite da štedite i put pod noge, a odelo i bocu sa kiseonikom u ranac!

Velika plava rupa, Belize

Samo gledanje ove rupe iz ptičije perspektive je neverovatno, tako da samo možete da naslutite šta se nalazi unutar nje. Prečnika  400 metara, a dubine 145 metara, ovenčana je iskrivljenim grebenom. Vodeni svet ne postoji, ali su formirani morski stalaktiti u dužini od 15 metara. Veliku plavu rupu je UNESCO svrstao u svetsku baštinu.

Great Blue Hole Belize Najbolja mesta za ronjenje na svetu

Manta Rej selo, Havaji

Da, ovo je mesto na kome se mogu videti tzv. Manta zraci. Ronjenje se uvek obavlja noću dok ronioci šalju jaku svetlost u vodu, kako bi privukli planktone. Oni se zatim formiraju u impozantan Manta zrak, koji može da naraste i do 23 metra. Najbolje vreme da se ide na ovo ronjenje je tokom mladog meseca.

Manta Ray Village Hawaii Najbolja mesta za ronjenje na svetu

Koklbidi pećina, Australija

Ronjenje u ovoj pećini je samo za iskusne ronioce. Za istraživanje ove pećine mora da se dobije posebna dozvola od Odeljenja za očuvanje i unapređenje zemljišta Zapadne Australije. Najduže pećinsko ronjenje na svetu, održano je upravo u ovoj pećini 1983. godine, kada su je grupa francuskih ronilaca istražili od početka do kraja.

Cocklebiddy Cave Australia Najbolja mesta za ronjenje na svetu

Namena greben, Fidži

Lokalni seoski šefovi na Fidžiju su najzaslužniji za očuvanje hiljada vrsta korala i morskog života u ovom grebenu. Oni su osmislili sistem po kojem svako ko želi da roni mora unapred da plati. Naplaćuje se pristajanje čamcima, ali i sve drugo što je potrebno za očuvanje njegovih lepota. Zbog toga je i voda besprekorno čista, pa je ronjenje u njoj još bolji doživljaj.

Namena Reef Fiji Najbolja mesta za ronjenje na svetu

Olivera Denčić

 

Wannabe TV

Editors choice