Mnogi filmoljupci zapravo preferiraju one negativne, mračne, neshvaćene likove, pre nego one dobre, iskrene, poput heroja. Negativci su uvek zanimljiviji, imaju neku tešku priču iza sebe, tačnije nešto što ih je navelo da postanu takvi kakvi su sada. Ovog puta u centru pažnje su ženski zločinci. Dosta glumica voli da se isproba u nekoj baš takvoj ulozi, smatraju to velikim izazovom, a da se ne lažemo, i garderoba i šminka su znatno zanimljiviji i upečatljiviji. U mnogim slučajevima ovakvi ženski anti-heroji završe u centru pažnje umesto glavne glumice u filmu. Pa hajde da vidimo najbolje i najglamuroznije transformacije u negativne likove, od kojih su neke prilično zastrašujuće, poput transformacije Anđeline Džoli u Grdanu, koja je uspela da uplaši čak i sopstvenu decu.

Kejt Blanšet – Thor: Ragnarok

Iako ovaj film nije još stigao u naše bioskope, svi smo već unapred uzbuđeni da vidimo Kejt Blanšet u ulozi Hele, koja je, kako smo čuli, najgora od svih. Kejt je prvi ženski negativac ikada kad su Marvel filmovi u pitanju, tako da i ovaj put očekujemo odličnu glumu.

14 Najfatalniji ženski negativci u filmovima koji ostavljaju bez daha

Margot Robi – Suicide squad

Svi ćemo se složiti da je Margot bila savršena u ulozi luckaste Harli Kvin, koja je beznadežno zaljubljena u Betmenovog glavnog neprijateljaDžokera. Doživela je toliko dobru transformaciju, da je bila najveća inspiracija devojkama širom sveta za maskenbale.

1 3 Najfatalniji ženski negativci u filmovima koji ostavljaju bez daha

Anđelina Džoli – Maleficent

Zastrašujuća transformacija Anđeline za ulogu Grdane u istoimenom filmu oduševila je gledaoce. Naime, tema filma je neispričana priča o Grdani, i kako se sve izdešavalo iz njenog ugla. Videli smo i potpuno drugu stranu glavnog negativca iz čuvene “Uspavane lepotice”, a Anđelina Džoli je tu ulogu iznela na najbolji mogući način.

2 3 Najfatalniji ženski negativci u filmovima koji ostavljaju bez daha

Lina Hedi – Game of thrones

Lina Hedi je sasvim suprotna od lika koji igra u jednoj od najpopularnijih serija današnjice, “Igra prestola”. U seriji ona je korumpirana, moćna, zla, neverna, idealan negativac.

3 2 Najfatalniji ženski negativci u filmovima koji ostavljaju bez daha

Rejčel Vajs – Oz the great and powerful

Čarobnjak iz Oza je svima poznat još odavno, ali u novijoj verziji, tačnije filmu čija se radnja dešava pre u odnosu na onaj iz 1939. godine, Rejčel je preuzela ulogu Evanore, zle veštice, koja nosi duge, balske, elegantne, rakošne haljine, i bogat nakit.

4 3 Najfatalniji ženski negativci u filmovima koji ostavljaju bez daha

Dakota Fening – The twilight saga

Dakota u ulozi Džejn, negativne vampirice iz porodice Voltura, odglumila je svoju najjeziviju ulogu do današnjeg dana. Naime, nosila je crvena sočiva, uz bledu put i samim tim izgledala još opasnije.

5 3 Najfatalniji ženski negativci u filmovima koji ostavljaju bez daha
Comments