Mudrosti grčkih filozofa

Prepoznaj signale da ona više ne želi da bude sa tobom

Šta ona želi (i ne želi) da čuje u krevetu

Style in action: Outfit za trening

Branimir Brkljač – vreme je za nove priče

Šta devojkama najviše smeta kod muškaraca

Misterije ljudskog organizma

Koje su granice ljudske izdržljivosti

Višeljublje – model emotivnih odnosa ili opasnost za ljubavne veze

Intervju: “Goblini” o nastupu u Beogradu, emocijama i muzičkim legendama

Ako je voliš, ne dozvoli da se pored tebe oseća nesigurno

Greške koje praviš tražeći smisao u svom životu

Pet vežbi za unapređenje brzine tokom treninga

Paris Brosnan, sin poznatog glumca, započeo modeling karijeru

Svi trendovi koje moraš da ispratiš u 2018.

Najzanimljiviji zatvori (prosto da poželiš da boraviš u njima)

Najzanimljiviji zatvori (prosto da poželiš da boraviš u njima)

1/2

Zatvori su, verovatno s pravom, ozloglašena mesta – po surovosti koja vlada među zatvorenicima, kao i po uslovima za život – ali nisu svi takvi. Ovi strašni su samo zanimljiviji za literaturu i filmove, a ovi drugi su – drugačiji. Nije baš kao da ćete poželeti da završite u njima, ali u mnogima su uslovi mnogo bolji nego što su u mnogim pristojnim domovima i porodicama.

Ovde se stalno pleše – Cebu Zatvor, Filipini

U zatvorima ne boravi baš svet sa kojim bi se rado družio, pa je tako i u ovom filipinskom zatvoru – ubice, narko-dileri, seksualni manijaci, nasilnici… Svi oni međutim, ovde rade istu stvar – osim što služe kaznu, oni uvežbavaju plesne tačke. Najpoznatiji ples ovih zatvorenika zabeležen je u jednom od pet najviralnijih spotova na svetu – za pesmu “Thriller” Majkla Džeksona.
Oko 1.500 zatovorenika Cebu zatvora, postalo je veoma popularno na Filipinima, ali i na celom svetu. Oni putuju i nastupaju na raznim dobrotvornim koncertima i manifestacijama, a čak imaju priliku i da zarade novac plešući. Takože, zatvor je otvoren za posetioce, koji mogu da uživaju u njihovim plesnim tačkama, da se sa njima slikaju i da kupe suvenire.

Zatvor sa 5 zvezdica – Justizzentrum Leoben, Austrija

Poznat kao raj za kriminalce, ovaj zatvor nazvan još i Centar pravde, u austrijskoj pokrajini Štajerska spolja izgleda kao neki hotel, ili tržni centar – moderna arhitektonska građevina. A unutra se nalaze teretane, zatvoreni tereni, bazeni, sobe sa televizorima i mobilni telefoni da ih zatvorenici koriste dok služe kaznu. Sve to očekuje svakog kriminalca koji je osuđen, odnosno, privilegovan, boravkom u ovom zatvoru. Zatvor, međutim, ima vrlo ograničene kapacitete – mesta ima za samo 205 zatvorenika.

U zatvoru San Pedro u Boliviji, ćelija se zakupljuje

Najveći zatvor u Boliviji, San Pedro, nalazi se u La Pazu i može da “udomi” 1.500 zatvorenika. Kada se prođe kroz sigurnosne kapije na debelim zidinama – kao oko svakog normalnog zatvora – unutra je atmosfera potpuno drugačija. Kao u nekom gusto naseljenom selu, u dvorištu se igraju deca, na trgu je pijaca, okolo su štandovi, restorani, frizerski saloni, pa čak i hotel. SVe je zbijeno i šareno, kao u nekom sirotinjskom kvartu, ali je zato puno života i sasvim nekonvencionalno. Nema stražara u uniformama, ni rešetki na prozorima, ali zato zatvorenici plaćaju stanarinu za svoje ćelije. Većina njih radi unutar zatvora (da bi zaradila za stanarinu), uglavnom prodajući namirnice na pijaci, ili radeći u tamošnjem prehrambenom postrojenju. Za komotan život u ovom zatvoru – naselju, treba samo nešto para, ništa više nego inače.

redd angelo 33872 unsplash Najzanimljiviji zatvori (prosto da poželiš da boraviš u njima)

Wannabe TV

Editors choice