Kratki stilski saveti za muškarce

“Tajne” koje Facebook zna o svakom svom korisniku

Kineski zid polako nestaje

Modna pravila koja bi trebalo redovno da kršiš

Workout with models: Vežbe uz koje možeš lako da održiš zategnuto telo (VIDEO)

Da li si čuo za TABATA trening?

Kako da nosiš trendove 90-ih?

Zašto je šefovska pozicija mesto usamljenosti

Naučnici upozoravaju – manje od osam sati sna nas ubija

Tvoj posao šteti tvojoj koži – evo i kako

Kako da odabereš savršen oblik naočara za sebe?

Neverovatne ilustracije koje dokazuju da živimo u “ludom” svetu

Ovi poznati filmski likovi nastali su po uzoru na stvarne ličnosti

Zapanjujući zakoni privlačnosti za koje nisi znao

Znakovi koji ukazuju da je potrebno da napraviš izmene u svom stilu

Najzanimljiviji zatvori (prosto da poželiš da boraviš u njima)

Najzanimljiviji zatvori (prosto da poželiš da boraviš u njima)

1/2

Zatvori su, verovatno s pravom, ozloglašena mesta – po surovosti koja vlada među zatvorenicima, kao i po uslovima za život – ali nisu svi takvi. Ovi strašni su samo zanimljiviji za literaturu i filmove, a ovi drugi su – drugačiji. Nije baš kao da ćete poželeti da završite u njima, ali u mnogima su uslovi mnogo bolji nego što su u mnogim pristojnim domovima i porodicama.

Ovde se stalno pleše – Cebu Zatvor, Filipini

U zatvorima ne boravi baš svet sa kojim bi se rado družio, pa je tako i u ovom filipinskom zatvoru – ubice, narko-dileri, seksualni manijaci, nasilnici… Svi oni međutim, ovde rade istu stvar – osim što služe kaznu, oni uvežbavaju plesne tačke. Najpoznatiji ples ovih zatvorenika zabeležen je u jednom od pet najviralnijih spotova na svetu – za pesmu “Thriller” Majkla Džeksona.
Oko 1.500 zatovorenika Cebu zatvora, postalo je veoma popularno na Filipinima, ali i na celom svetu. Oni putuju i nastupaju na raznim dobrotvornim koncertima i manifestacijama, a čak imaju priliku i da zarade novac plešući. Takože, zatvor je otvoren za posetioce, koji mogu da uživaju u njihovim plesnim tačkama, da se sa njima slikaju i da kupe suvenire.

Zatvor sa 5 zvezdica – Justizzentrum Leoben, Austrija

Poznat kao raj za kriminalce, ovaj zatvor nazvan još i Centar pravde, u austrijskoj pokrajini Štajerska spolja izgleda kao neki hotel, ili tržni centar – moderna arhitektonska građevina. A unutra se nalaze teretane, zatvoreni tereni, bazeni, sobe sa televizorima i mobilni telefoni da ih zatvorenici koriste dok služe kaznu. Sve to očekuje svakog kriminalca koji je osuđen, odnosno, privilegovan, boravkom u ovom zatvoru. Zatvor, međutim, ima vrlo ograničene kapacitete – mesta ima za samo 205 zatvorenika.

U zatvoru San Pedro u Boliviji, ćelija se zakupljuje

Najveći zatvor u Boliviji, San Pedro, nalazi se u La Pazu i može da “udomi” 1.500 zatvorenika. Kada se prođe kroz sigurnosne kapije na debelim zidinama – kao oko svakog normalnog zatvora – unutra je atmosfera potpuno drugačija. Kao u nekom gusto naseljenom selu, u dvorištu se igraju deca, na trgu je pijaca, okolo su štandovi, restorani, frizerski saloni, pa čak i hotel. SVe je zbijeno i šareno, kao u nekom sirotinjskom kvartu, ali je zato puno života i sasvim nekonvencionalno. Nema stražara u uniformama, ni rešetki na prozorima, ali zato zatvorenici plaćaju stanarinu za svoje ćelije. Većina njih radi unutar zatvora (da bi zaradila za stanarinu), uglavnom prodajući namirnice na pijaci, ili radeći u tamošnjem prehrambenom postrojenju. Za komotan život u ovom zatvoru – naselju, treba samo nešto para, ništa više nego inače.

redd angelo 33872 unsplash Najzanimljiviji zatvori (prosto da poželiš da boraviš u njima)

Wannabe TV

Editors choice