Miodrag Majić, autor romana “Deca zla”: Izvesno je da ćemo u dogledno vreme imati i igranu seriju po motivima ovog romana

Kad “prebaciš” iz ekstrovertnosti mladosti u introvertnost zrelosti

Kad ti uspeh izmiče i veruješ da si luzer

Ghosting, stop: Šta možeš da kažeš, umesto da samo nestaneš

Uznemirujuće stvari koje nikada nisi ni želeo da znaš o ženama

Rečenica kojom ćeš zavesti svaki znak u horoskopu

Uvidi koje treba da uvedeš u praksu do tridesete

Glavni izvori stresa + kako da njima upravljaš

Kako da podstakneš svoju kreativnost

Životne lekcije (koje se stalno zaboravljaju)

Jednostavna pravila za uspešan život

Šta se dešava sa tvojim telom kad previše spavaš

Čemu ti služi meditacija

Savladaj 10 veština rešavanja problema

Taktike za izbegavanje “sagorevanja” na poslu

Nedokazane stvari i pojave u koje verujemo

Nedokazane stvari i pojave u koje verujemo

Duhovi i komunikacija sa njima

Ogromno polje na kome je ljudska mašta proizvela velika kreativna ostvarenja, u oblasti književnosti i filma – i dalje izaziva uzbuđenje i nepomirljivo deli skeptike od onih koji su imali “zanimljiva” iskustva. Oni koji veruju u duhove, obično umeju da objasne i zašto i da navedu neke primere i događaje, a oni koji komuniciraju sa duhovima pokojnika, kao medijumi između gornjeg i donjeg sveta, umeju da budu veoma uverljivi. Skeptici nemaju dokaze za svoja ubeđenja, a oni koji veruju u duhove nemaju dokaza da svoje verovanje predoče kao znanje i uvide.

Intuicija

Glavni instrument psihološkog i emotivnog života ljudskih bića, koji nam danas psiholozi i životni treneri savetuju da prepoznamo i da naučimo da ga svesno koristimo – i dalje je predmet verovanja ili neverovanja.

Nedokazane stvari i pojave u koje verujemo 2 1 Nedokazane stvari i pojave u koje verujemo

Sudbina

Bilo da se pojavljuje kao učenje o karmi i reinkarnaciji, ili kao hrišćanski pojam “usuda” koji se uglavnom odnosi na mirenje vernika sa božijom voljom u teškim i tragičnim situacijama, pojam sudbine nas izaziva da razmatramo filozofske i psihološke koncepte slobodne volje, ličnog izbora, ljudskog i božanskog, životnih zadataka, srodnih duša i predodređenosti. Ali, religiozni sistemi, kao i duhovni koncepti slažu se u tome da se sve dešava sa razlogom i da viši smisao postoji. Moglo bi se reći da tek neznatan deo čovečanstva ne prihvata pojam sudbine, bilo kao religiozni, duhovni ili filozofski koncept.

Bog

I na kraju – bilo da je to polazište ili ishodište – pitanje vere u Boga, podstiče i vodi čovečanstvo putevima i stranputicama vere i ubeđenja, samoostvarenja i samokažnjavanja, vođenja ratova i potrage za mirom. Van religioznih okvira, postoje brojni koncepti Boga i božanskog, bilo da govorimo o kosmičkoj inteligenciji, prirodi, višoj promisli, duši, biću… Teško da postoji neko ko sebi ne postavlja pitanja o Bogu i ne pronalazi neke odgovore koji su mu bliski.

Fotografije: unsplash.com

Brankica Milošević

Wannabe TV

Editors choice