Ljudi su spremni na svakakve poduhvate – i svakakve zločine, a ovi su neki od najneobičnijih. U nekoliko slučajeva lopovi su osujećeni, ali neke neobične stvari su uspeli da ukradu i nikada nisu uhvaćeni, a predmeti (uslovno rečeno) nikada nisu pronađeni.

Glečer

Da, neko je pokušao da ukrade glečer, ali je uhvaćen. Verovatno je neizvodljivo proći neprimećen i ostati neupadljiv sa isklesanim glečerom od pet tona. Ideja lopova bila je da glečer rasproda u delovima raznim barovima, za sveže “glečerske” koktele, viski i rum.

Pljačka je otkrivena nakon što je policija presrela kamion sa hladnjačom koji je prevozio glečer, vredan oko 5 hiljada evra. Skeptici napokon imaju dodatno objašnjenje za klimatske promene – nije krivo samo globalno otopljenje.

Neobične stvari koje su lopovi ukrali ili pokušali da ukradu Neobične stvari koje su lopovi ukrali (ili pokušali da ukradu)

Raketni motor Saturn RL-10

NASA drži u tajnosti sva čuda savremene tehnologije koja isprobava i koristi, ne samo zato što su njihovi pronalasci jako vredni i skupi, već i da tehnologija ne padne u pogrešne ruke.

Utoliko je neverovatnija činjenica da se NASA-in raketni motor Saturn RL-10, pojavio u oglasima za prodaju na eBay-u. Najluđe je što je motor ogroman i što je ukraden sa jednog od najobezbeđenijih i najsigurnijh sta na svetu. Osoba koja je uhvaćena sa motorom (ona koja je oglasila prodaju) tvrdila je da je kupila taj motor od osobe koja ga je nabavila preko nekog zaposlenog u NASA-i.

Comments