Često slušamo o nekim tajnim zaverama i pričama koje se “kriju” iza nekih događaja i dešavanja koja su poznata široj javnosti, pa kada se sve otkrije, onda ta ista javnost “poludi” na ovaj ili onaj način. Tako se brojne priče vezuju i za neke poznate fotografije koje godinama kruže svetom, ali se za njih ne zna u velikoj meri. Možda baš sad saznaš neku istinu koja će te zaintrigirati i navesti na razmišljanje.

Portret Alberta Ajnštajna

Odlično znamo fotografiju Ajnštajna koji se plazi, te se oko njega ništa ne vidi. I on je sam obožavao, pa je stavljao u sve svoje čestitke i gde je drugo mogao. Ali je malo poznata priča o njenom nastanku. Kada je proslavljao svoj 72. rođendan, po završetku je ušao u kola, a onda je fotograf Artur Sase zamoli da ga slika, na šta se Albert naplazio i tako ostao dok blic nije “sevnuo”. Ali, u kolima je bio sa svojim saputnicima, slika ih je sve obuhvatila, no je fotograf očigledno imao dobru marketinšku ideju da ovu fotografiju pretvori u portret.

aljnstajn Nepoznate priče skrivene iza poznatih fotografija

Ručak na vrhu nebodera

Ova fotografija je nastala kako bi se promovisao Rockefeller centar, ali malo ko zna da je ona u stvari sasvim istinita, jer je na njoj 11 graditelja koji ručaju na ogromnoj visini, 11 kolega koji su u tom trenutku napravili pauzu od teškog, fizičkog rada.

Comments