Nacionalna košarkaška asocijacija (NBA) i kompanije Nike, objavili su da su postigli dogovor o sponzorstvu, koje će započeti 2017. godine, i koje Nike brendu daje ekskluzivno pravo u kreiranju izgleda košarkaških dresova, kao i celokupne opreme na terenima.

Nike brend ima bogatu istoriju u poboljšanju igre, kreiranju inovacija i postavljanju trendova, pa je tako do sada podržao neke od najboljih i najpoznatijih bivših i sadašnjih NBA i WNBA igrača, i pomogao im u ostvarenju najviših sportskih ciljeva. Kompanija je globalni marketing partner NBA još od 1992, a sada sklopljenim sponzorstvom, Nike postaje prvi brend čiji će se logo naći na NBA opremi.

Uzbuđeni smo što ćemo imati mogućnost da prenesemo našu inovativnost i kreativnost na našeg NBA partnera, na način na koji to samo Nike čini” – izjavio je Mark Parker, predsednik i CEO Nike kompanije.

Ovo značajno partnerstvo koje se posmatra na globalnom nivou, obuhvataće nekoliko važnih i prestižnih NBA događaja, kao što su: NBA All-Star, NBA Global Games, Samsung NBA Summer Leaque, kao i značajni i društveno odgovorni Basketball Without Borders kamp.

slika nba NIKE postao ekskluzivni partner NBA

Comments