Popularnost hrani vaš ego – poštovanje hrani vašu dušu

Veliki poroci velikih pisaca

Citati Thomasa Manna o čoveku, ljubavi, istini i vrlinama

8 Netflixovih Marvel heroja koje bismo voleli da vidimo u MCU

Zanimljive činjenice koje treba da znate o Tomu Hardyju

10 glumica u koje smo bili zaljubljeni 90-ih

Ivan Divan: “Ne bih odvajao svoju čovečnost od umetnosti”

Postavljanje granica – znak zrelosti i stabilnosti

Kako da bolje podnesete odbijanje

Iritantne stvari koje vam sigurno neće nedostajati – jer ste singl

Ovo je hrana od koje će vam mamurluk biti “kao rukom odnesen”

Ovo su najplaćeniji sportisti u 2021. godini, a evo koliko oni zarađuju

Hrvatska kompanija Rimac postaje većinski vlasnik Bugattija

Stvari koje rade pravi džentlmeni

Ovo je hrana koju bi trebalo da izbegavate nakon što napunite trideset

Sport i zabava

Nikola Jokić je MVP NBA lige – a evo zašto je on i MVP života

1/2

Da bi mogao da pređeš igricu, moraš da budeš jako dobar igrač – a upravo to je dvadesetšestogodišnji Nikola Jokić, koji je treći Evropljanin u istoriji koji je proglašen za most valuable playera u NBA ligi.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Denver Nuggets (@nuggets)

Pored toga, ušao je u istoriju kao najniže draftovan igrač koji je osvojio ovu nagradu, kao i prvi igrač Denver Nuggetsa koji je postao MVP. Od terena na igralištima Sombora, preko Mega Vizure, kluba iz Sremske Mitrovice, do uglačanog američkog parketa, Nikola Jokić je prešao dug put. Vesti o nagradi saznao je preko Zoom poziva tokom  film sessiona na kojem igrači gledaju svoje utakmice. Članovi tima koji obično ne prisustvuju tim sastancima, ušunjali su se da bi videli Jokićevu reakciju. Ona je naravno bila da pozove svoje roditelje i stariju braću pored kojih je pronašao ljubav prema košarci.

“Ovo nije samo moja nagrada”, rekao je Jokić. “Ovo je nagrada svih koji rade za mene i sa mnom”.

Pored toga što je proglašen za MVP NBA lige, on nam je u mnogim situacijama pokazao i da je MPV života – a evo i zašto.

Od vojvođanskog bucka do najbržeg triple – double u istoriji NBA

Kada je počeo da se bavi basketom, on je i dalje pio tri litre koka kole, a burek mu je bio omiljeni obrok. Kada je prešao u Mega Vizuru i postao profesionalni košarkaš, on i dalje nije mogao da uradi više od tri skleka. To ga i dalje nije sprečio da izdominira na terenu, i brzo je postao MVP naše ABA lige. Ipak, kada je propustio priliku da zaigra pod Barseloninim grbom jer je, kako kaže, igrao “užasno”, otvorila mu se prilika u Americi, i on je poslednju koka kolu popio u avionu za Ameriku.

Prespavao je svoj draft 2014. godine

Iako je san svih igrača da budu deo NBA lige i verovatno bi bili celu noć i budni i isčekivali trenutak kada će videti da ih je uzeo neki od NBA timova  – Jokić je to prespavao. Tada je bilo 5 ujutru u Srbiji, a on je rano imao trening. Tek kada ga je brat nazvao u pola noći da mu kaže da je on od ovog trenutka igra za Denver, on je saznao. Pritom, on je bio draftovan u drugoj rundi, na 41. mestu, tako da je tokom njegovog draftovanja bila puštena reklama za Taco Bell.

Humorom kroz svet

Jedan od njegovih nadimaka (pored White Magic) je i “The Joker”, zbog njegovih uvek dovitljih komentara, načina na koji razgovara sa novinarima, kao i zbog komičnih facijalnih ekspresija. Taj nadimak mu je dao bivši saigrač, Mike Miller, koji nikad nije mogao da izgovori njegovo prezime. On za sebe ne misli da je preterano duhovit, već da je samo “normal guy”, ali reakcije na njegove izjave govore drugačije.

Wannabe TV

Editors choice