Stvari koje rade pravi džentlmeni

Ovo je hrana koju bi trebalo da izbegavate nakon što napunite trideset

Vodič kroz emotivni nered – za početnike

Kako da doneseš odluke koje menjaju život

Nisu svi treninzi isti, a ovo je pet vrsta treninga koje možete isprobati

Šta misliš da devojka očekuje od tebe – a šta je njoj zapravo bitno

DRAM BEND: “Izdati prvi album je kao da si završio osnovnu školu”

Ovo su najavljeni albumi koje nestrpljivo iščekujemo u ovoj godini!

Kako da all black stajlinge ovog proleća učinite zanimljivijim

Razlozi zbog kojih će vas devojke ostavljati (jer ste emotivno nedostupni)

Savršene ideje za tetovaže kod muškaraca

#styleinspofriday – Noah Centineo

Kako da zadržiš onu do koje ti je stalo

Pogrešna uverenja kojih treba da se oslobodiš zarad svog mentalnog zdravlja

Mrtvi uglovi koji vam ometaju manevrisanje u u seksu

Sport i zabava

Nikola Jokić je MVP NBA lige – a evo zašto je on i MVP života

1/2

Da bi mogao da pređeš igricu, moraš da budeš jako dobar igrač – a upravo to je dvadesetšestogodišnji Nikola Jokić, koji je treći Evropljanin u istoriji koji je proglašen za most valuable playera u NBA ligi.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Denver Nuggets (@nuggets)

Pored toga, ušao je u istoriju kao najniže draftovan igrač koji je osvojio ovu nagradu, kao i prvi igrač Denver Nuggetsa koji je postao MVP. Od terena na igralištima Sombora, preko Mega Vizure, kluba iz Sremske Mitrovice, do uglačanog američkog parketa, Nikola Jokić je prešao dug put. Vesti o nagradi saznao je preko Zoom poziva tokom  film sessiona na kojem igrači gledaju svoje utakmice. Članovi tima koji obično ne prisustvuju tim sastancima, ušunjali su se da bi videli Jokićevu reakciju. Ona je naravno bila da pozove svoje roditelje i stariju braću pored kojih je pronašao ljubav prema košarci.

“Ovo nije samo moja nagrada”, rekao je Jokić. “Ovo je nagrada svih koji rade za mene i sa mnom”.

Pored toga što je proglašen za MVP NBA lige, on nam je u mnogim situacijama pokazao i da je MPV života – a evo i zašto.

Od vojvođanskog bucka do najbržeg triple – double u istoriji NBA

Kada je počeo da se bavi basketom, on je i dalje pio tri litre koka kole, a burek mu je bio omiljeni obrok. Kada je prešao u Mega Vizuru i postao profesionalni košarkaš, on i dalje nije mogao da uradi više od tri skleka. To ga i dalje nije sprečio da izdominira na terenu, i brzo je postao MVP naše ABA lige. Ipak, kada je propustio priliku da zaigra pod Barseloninim grbom jer je, kako kaže, igrao “užasno”, otvorila mu se prilika u Americi, i on je poslednju koka kolu popio u avionu za Ameriku.

Prespavao je svoj draft 2014. godine

Iako je san svih igrača da budu deo NBA lige i verovatno bi bili celu noć i budni i isčekivali trenutak kada će videti da ih je uzeo neki od NBA timova  – Jokić je to prespavao. Tada je bilo 5 ujutru u Srbiji, a on je rano imao trening. Tek kada ga je brat nazvao u pola noći da mu kaže da je on od ovog trenutka igra za Denver, on je saznao. Pritom, on je bio draftovan u drugoj rundi, na 41. mestu, tako da je tokom njegovog draftovanja bila puštena reklama za Taco Bell.

Humorom kroz svet

Jedan od njegovih nadimaka (pored White Magic) je i “The Joker”, zbog njegovih uvek dovitljih komentara, načina na koji razgovara sa novinarima, kao i zbog komičnih facijalnih ekspresija. Taj nadimak mu je dao bivši saigrač, Mike Miller, koji nikad nije mogao da izgovori njegovo prezime. On za sebe ne misli da je preterano duhovit, već da je samo “normal guy”, ali reakcije na njegove izjave govore drugačije.

Wannabe TV

Editors choice