Važno je da razumemo, nisu svi treninzi isti i ne postiže se svakom vežbom isto. Treninge koje birate trebalo bi da prilagodite sebi, svojoj konstituciji i svojoj viziji sebe – odnosno onome što želite da postignete vežbanjem. Učestalost, intenzitet i vrstu svakog treninga treba pažljivo da isplanirate, i naravno – poželjno je da uz sebe imate profesinalnu osobu koja će vas na pravilan način voditi kroz treninge, online ili lično. Vežbe radi zdravlja i najboljeg efekta uvek treba izvoditi pravilno i posvećeno, a pre nego što se raspitate za svoj prvi termin u lokalnoj teretani – predstavljamo koje to vrste treninga postoje i koji bi mogao biti najbolji fit za vas.

Kontinuirani trening

Ukoliko do sada niste bili upoznati sa kontinuiranim treninzima, evo u čemu je zapravo stvar sa njima. Kontinuirani trening je vrsta treninga u kojoj se odredi jedan nivo konstantnog opterećenja – i onda se on sprovodi u određenom vremenskom intervalu. Ova vrsta treninga poznata je i kao “bazični trening” i zapravo se najčešće primenjuje na početku pripremnog perioda treniranja.

Trening snage

Ako želite telo profesionalnog bodibildera – ovo je vrsta treninga za vas. Trening sa tegovima i opterećenjem je omiljeni način treniranja poznatih bodibildera, ali generalno i svih onih ljudi koji žele da oblikuju, zategnu ili izgrade kvalitetnu mišićnu masu, odnosno da time povećaju svoju fizičku snagu. Uz ovu vrstu treninga najverovatnije ćete ispijati proteinske šejkove i dobićete režim ishrane namenjen izgradnji mišićne mase.

Comments