Prethodna godina bila je sjajna u pogledu muške garderobe i fashion trenutaka. Uz glumce kao što su Timothee Chalamet, koji se na festivalu u Kanu pojavio u sivom srebrnom odelu, a zatim i Oscara Isaaka i njegovih modnih odluka u scenama serije Scenes From a Marriage, koje su New Balance patikama dale novu slavu. Takođe, Harry Styles je definitivno pomerao sve granice muške mode i konvencionalnog basic oblačenja, dok je Jonah Hill briljirao u svojim šarenim košuljama i unosio dozu zabave svim svojim autfitima. Kada sumiramo, muškarci su prethodnu godinu dobro iskoristili da nas podsete da je manwear sve samo nije dosadan i jednoličan. Međutim, moramo nekog da proglasimo favoritom i to je definitivno Lewis Hamilton. Od Met Gala do bolida Formule 1, Lewis Hamilton sve vreme šeta sa stilom.

Sir Lewis Hamilton

Kratko nakon završetka sezone Formule 1, čiji je niz svetskih šampionata Lewisa Hamiltona prekinuo mladi Max Verstappen, Britanac je bio pozvan u zamak Windsor. Ono što Hamiltona odvaja od ostalih sportista je aktivizam kojim se bavi onda kada nije u bolidu Formule 1. Na intimnoj ceremoniji Hamiltonu je dodeljena počast princa od Welsa. On je jedini trkač kome je odato ovo priznanje dok se još uvek bavi pomentim sportom.

Nakon decenije dominacije Mercedesa i Lewisa Hamiltona i oborenog rekorda u svetskim pobedama Michaela Schumachera, ovo je priznanje došlo u najboljem trenutku. Prošlogodišnja trkačka sezona bila je turbulentna i fanovima sporta dala je borbu kakvu godinama nisu gledali. Nakon što je stupila Mercedesova hibridna era na scenu, mnogi se timovi bore isključivo za druga i treća mesta, jer je prvo obezbedio Lewis Mercedesu i sebi. Kako to nike bio slučaj ove godine, priznanje princa od Welsa vratilo je Hamiltonu osmeh na lice.

Modna ikona na stazi i van nje

Možda na prvu pomisao grid Formule 1 ne zvuči kao mesto gde je moda bitna. Ipak su u periodu pre i posle trke sportisti obučeni u odela namenjena za trkanje i svi izgledaju mahom isto, samo im se boje razlikuju. Ali, Lewis Hamilton je preuzeo na sebe odgovornost da spoji modu i moto sport.

Kako je postao svetska zvezda i prva asocijacija na moto sport, Lewis Hamilton je definitivno najbolje odeven sportisa na gridu. Sedmostruki svetski šampion je stopijo u jedno svoju ljubav prema moto sportu i svoju ljubav prema modu. Često fotografisan pre početka Grand Prixeva, njegov eklektični stil i pažljivo izabrani odevni komadi prvukli su našu pažnju. Hamilton vešto miksuje street style, printove i jarke boje, pre nego što na sebe nabaci uniformu pilota bolida F1. Hamilton je bold u svemu što radi, ali je njegov stil pre svega sofisticiran i elegantan. 

Comments