Putovati morem predstavlja neverovatan doživljaj koji ne može skoro ni sa čim da se zameni. Osetiti kako je kada se nađete na pučini, okruženi samo nebom i morskom vodom, bez ikakvog traga kopnu, osećaj je i doživljaj koji je teško prepričati. A šta bi bilo da se sve to dogodi, ali na jednoj luksuznoj jahti koja sama po sebi oduzima dah?! Evo nekih koje će uraditi baš to.

Dubai

Ova jahta nosi ime “Dubai“, a upravo toliko luksuzno i izgleda. Dekorisana je stilskim nameštajem, skulpturama, različitim mozaicima, a pripada jednom šeiku, što je u stvari i doprinelo tome da nosi ime koje nosi. Iako ima dosta skupljih, ona i dalje vredi veliku svotu novca, čak 350 milona dolara. No, bez obzira na sve, za jedno ovakvo “čudo” vredi dati taj novac.

jahta 3 Ove jahte oduzimaju dah svojim izgledom (GALERIJA)

Jahta “A”

Jedan od najdužih plovila, kada su brodovi u pitanju, jahta “A“, dugačka 120 metara, nosi ime prema prvom slovu imena njenog vlasnika i njegove žene. Onaj kome pripada ova jahta, jeste ruski bilioner Aleksandar Milničenko, za kojeg je ovu jahtu dizajnirao jedan od najboljih dizajnera, Filip Stark. Modernog dizajna i izgleda, ova jahta vredi preko 300 miliona dolara.

 

jahta 4 Ove jahte oduzimaju dah svojim izgledom (GALERIJA)

Eclipse

Eclipse” je jedna od najskupljih i najluskuznijih jahti na svetu. Njena cena će vam reći sve, jer je cifra od 1,2 biliona dolara zaista nemoguća i za zamisliti. Pripada Romanu Abramoviču, koji sasvim sigurno zna kako je to putovati luksuzno i sa stilom.

 

jahta 5 Ove jahte oduzimaju dah svojim izgledom (GALERIJA)
Comments