Šta misliš da devojka očekuje od tebe – a šta je njoj zapravo bitno

DRAM BEND: “Izdati prvi album je kao da si završio osnovnu školu”

Ovo su najavljeni albumi koje nestrpljivo iščekujemo u ovoj godini!

Kako da all black stajlinge ovog proleća učinite zanimljivijim

Razlozi zbog kojih će vas devojke ostavljati (jer ste emotivno nedostupni)

Savršene ideje za tetovaže kod muškaraca

#styleinspofriday – Noah Centineo

Kako da zadržiš onu do koje ti je stalo

Pogrešna uverenja kojih treba da se oslobodiš zarad svog mentalnog zdravlja

Mrtvi uglovi koji vam ometaju manevrisanje u u seksu

Kad “prebaciš” iz ekstrovertnosti mladosti u introvertnost zrelosti

Ghosting, stop: Šta možeš da kažeš, umesto da samo nestaneš

Uznemirujuće stvari koje nikada nisi ni želeo da znaš o ženama

Rečenica kojom ćeš zavesti svaki znak u horoskopu

Uvidi koje treba da uvedeš u praksu do tridesete

Knjige

Ovo su klasici naučne fantastike koje bi trebalo da pročitate u životu

1/2

Ne znam za vas, ali ja sam oduvek bila veliki ljubitelj naučno-fantastičnih romana, franšiza, serija i filmova. Manje-više, sve što se događa u svemiru, u distopijskim svetovima smeštenim u daljoj ili bližoj izmišljenoj budućnosti, ili pak prošlosti kakva se u stvarnosti nije dogodila – u meni izaziva uzbuđenje. Čak i da je u pitanju potpuno nepoznat autor, ili b produkcija, ako je u pitanju naučna-fantastika, verujte mi, ja ću joj pružiti šansu. Žanr naučne-fantastike nije nov, ali i dalje je veoma aktuelan. Takođe, izuzetno je zanimljvo istražiti koja dela ovog žanra su izašla u kojim godinama, i u odnosu na to razumeti kako su razmišljali ljudi iz vremena njihovog nastanka.

Jer svaka izmišljena budućnost nosi korene u realnoj sadašnjosti svog postanja, a sva pitanja koja postavlja kroz svoje neobične i nerealistične situacije i likove – zapravo su zasnovana na stvarnim i gorućim pitanjima. U nastavku pronađite 6 naučno-fantastičnih naslova koje bi u životu definitivno trebalo da pročitate.

Douglas Adams – “The Ultimate Hitchhiker’s Guide to the Galaxy”

Ovaj serijal romana objavljenih u periodu između osamdesetih i devedesetih godina i dalje uspešno održava svoj kultni status u svetu fantastike, i ako tražite serijal romana kojim ćete ući u naučno-fantastični žanr – ovo je možda pravi izbor za vas. Po njemu je takođe i 2005. godine snimljen film, sa Martinom Freemanom u glavnoj ulozi, koji je moguće da ste pogledali, a da to i ne znate. Čitav serijal prvenstveno je osmišljen kao humoristična i fantastična radio emisija, koja se emitovala na BBC 4 radiju – a tek kasnije adaptrana je u forme romana i filma. Priča ovih romana prati Arthura Denta, Britanca koji se nalazi na proputovanju kroz galaksiju nakon što je planeta Zemlja iznenada uništena.

Ted Chiang – “Exhalation”

“Exhalation” nije roman, već skup kratkih naučno-fantastičnih priča, ali definitivno je delo koje bi trebalo da pročitate. Ted Chiang veoma dobro razume ljudsku psihologiju, i njegove priče će kroz elemente naučne fantastike veoma brzo “udariti” pravo u vaše emocije kao voz, koji uopšte niste očekivali. Priče su među sobom potpuno različite i veoma maštovite, te ako imate predrasuda prema ovom žanru i čini vam se da sve naučno-fantastične priče liče jedne na druge, ovo je prava selekcija odabranih priča za vas.

Hank Green – “An Absolutely Remarkable Thing”

Ukoliko želite da se zabavite, rasteretite i pročitate naučno-fantastičnu priču koja je smeštena u trenutno vreme u kojem živimo, ovo je roman za vas. Ovo je prvi roman pisca i vlogera Hank Greena, koji već ima i nastavak pod nazivom “A Beautifully Foolish Endeavor” – koji je takođe na našoj listi preporuka, iako nije direktno izdvojen u ovom tekstu. Hank Green se u ovom romanu bavi pitanjima slave, prijateljstva i uticaja tehnologije i društvenih mreža na današnje društvo, i ovo je definitivno delo koje bi trebalo da pročitate.

Wannabe TV

Editors choice