Jedan od najpopularnijih modela patika današnjice, Air Jordan XI, po mnogo čemu je poseban. Reč je o patikama koje su obeležile povratak košarkaške legende, Majkla Džordana u NBA ligu 1995. godine, ali i igrale važnu ulogu u planetarno popularnom filmu “Space Jam”.

Nike Air Jordan XI Patike koje su Džordana vratile u NBA

Naš talentovani bek, igrač domaće košarkaške reprezentacije, mladi Bogdan Bogdanović, dobio je ekskluzivnu priliku da prvi isproba nove Air Jordan XI patike, i oseti njihovu posebnost.

“Potpuno sam oduševljen svemirskim Džordankama i razumem zašto ih je Majkl odabrao, i sa njima još jednom osvojio vrh svetske košarke. Iako sam u vreme emitovanja filma Space Jam bio zaista mali, veliki sam fan Džordana i animirane ekipe”, rekao je Bogdan.

Bogdan Bogdanovic Patike koje su Džordana vratile u NBA

Pre dve decenije, čuveni Nike dizajner, Tinker Hetfild, imao je viziju da kreira posebne patike, koje će NBA zvezdi omogućiti povratak u svet profesionalne košarke. Patike su morale da budu drugačije, pa je za izradu korišćeno balističko platno, koje je lakše i otpornije od svih do tada proizvedenih modela. U središnji deo đona umetnuta je ploča od karbonskih vlakana, CARBON SPRING PLATE, koja se vidi kroz prozirni ICE outsole, a koja poboljšava kretanje pri brzim promenama pravaca i korak čini stabilnijim.

Kosarkas isprobao Dzordanke Patike koje su Džordana vratile u NBA

Tako je rođen Air Jordan XI, jedan od najpopularnijih modela iz Jordan serija, a i lični favorit dizajnera Tinkera Hetfilda.

Ipak, gore pomenuti film “Space Jam”, najzaslužniji je za globalnu popularnost Jordan modela. Film je snimljen 1996. godine, a glavne uloge igrali su Majkl Džordan i animirani ostatak “Bugs Bunny” ekipe koji su “svemirski basket” za odbranu čovečanstva igrali protiv monstruma – vanzemaljaca. Igrajući u Jordan XI patikama, Majkl i ekipa uspeli su da savladaju protivnike, međutim monstrumi ne prihvataju poraz – posle 20 godina, vraćaju se na zemlju noseći upravo ovaj model.

Omiljene patike Majkla Dzordana Patike koje su Džordana vratile u NBA

Najnovije Air Jordan XI patike doživeće svetsku premijeru ove subote 10. decembra, kada će u limitiranim količinama, ekskluzivno biti dostupne i u jedinstvenoj Tike prodavnici u regionu.

Tike Shop Patike koje su Džordana vratile u NBA
Comments