Da li si dovoljno zreo za vezu?

Vežbe u kancelariji za one koji celog dana sede

Klasični odevni komadi koji bi trebalo da budu u ormaru svakog muškarca ovog proleća

Jednostavne kombinacije koje možeš nositi svakog dana

Filmovi koje kritika nije volela, ali Oskar jeste

Ljubav najčešće uopšte nije ono što očekuješ

Trening sa tegovima je bolji od kardio treninga – evo i zašto

6 stvari koje te sprečavaju da smršaš u 20, 30 i 40 godina

5 navika koje će “bustovati” tvoju životnu energiju

Stvari koje razumeju samo dobri ljudi sa opakim šefovima

7 “svežih” stilskih ideja za minimaliste

Ako je voliš, onda je drugačije tretiraš u krevetu – da li je to diskriminacija?

Izvodljive maštarije: Pomerite granice u seksu

24h u životu svakog muškarca

Od bogatstva do prosjačkog štapa i nazad – poznati muzičari gubitnici

Pogrešna ubeđenja o životinjama koja uopšte ne dovodimo u pitanje

Pogrešna ubeđenja o životinjama koja uopšte ne dovodimo u pitanje

1/2

Za neke od ovih mitova o životinjama odgovorni su crtani filmovi, zasigurno, a za neke druge nije utvrđeno poreklo pogrešnog ubeđenja, ali je ono definitivno opšteprihvaćeno.

Gliste se regenerišu – ako je isečeš, dobiješ dve

Ovo je ubeđenje koje steknemo još u osnovnoj školi, verovatno uprošćeno tumačeći sposobnost regeneracije nekih organizama.

Kod različitih vrsta crva sposobnosti regeneracije se razlikuju, pa tako neki crvi zaista mogu da se regenerišu na neverovatan način – neke vrste regenerišu čak i delove glave, ali za gliste to definitivno ne važi. One su kompleksni organizmi, imaju telo sa organima za probavu, srcem i repom i glavu sa mozgom. Kad im odsečete rep, one mogu da se zacele, ali rep ne nastavlja da živi samostalno. Deo repa bi mogao da se regneriše, ali ideja da možeš da isečeš glistu na pola i na taj način je umnožiš, naprosto je luda. Nakon što presečete glistu na pola, ona umire.

Zečevi vole šargarepu, a miševi sir

U crtaćima, šargarepe su za zečeve isto što i banana za majmune, a jednako je sigurno i da uz miša ide sir. Ovaj mit je doveo do toga da ljudima koji čuvaju zečeve kao ljubimce mora da se posebno utuvi da im ne daju samo šargarepu – na svakoj web stranici o zečevima mora da stoji ovo upozorenje: “Ako pokušate da hranite zeca samo šargarepom, on će uginuti”. Ukoliko se vašem zecu šargarepa baš sviđa, ipak je potrebno da ograničite njenu upotrebu. Zečevi uglavnom jedu seno i zelenilo. Ako date zecu šargarepu sa zelenim vrhom, on će pojesti samo zeleni deo.

A kada su u pitanju miševi i njihova strast prema siru koja ih često uvlači u klopke – pa, miševi imaju jako osetljivo čulo mirisa, a većina sireva ima veoma jak miris, od koga miševi beže.

Zapravo ih više privlači hrana koja sadrži više šećera, kao što je žito ili voće. Britanski parlament je čak izdao zvaničnu napomenu onima koji postavljaju zamke miševima, o tome da je najbolje namamiti ih keksom, žitaricama i čokoladom.

zec Pogrešna ubeđenja o životinjama koja uopšte ne dovodimo u pitanje

Ptica napušta ptiće ako ih ljudska ruka dodirne

Ptice se oslanjaju na vid i sluh, a ne na čulo mirisa. Dakle, ptica neće osetiti ljudski miris koji je ostao na njenom ptiću, ako ste ga držali u rukama.

Ukoliko nađete ptiče ispod drveta, verovatno je ispalo iz gnezda i iako ga majka neće napustiti jer ste ga dotakli, ipak ga ne premeštajte na neko drugo mesto, jer će ga to razdvojiti od majke, koja je u tom trenutku verovatno u potrazi za hranom.

Wannabe TV

Editors choice