Ako ste jedna od osoba koja voli da se priseća nekih prošlih vremena, onda će vas pogled na ono što smo vam spremili tamo i vratiti. Skoro svi vole kada vide nešto što postoji i danas i što je aktuelno, a nekada je izgledalo skroz drugačije. Često to dokazuje da više niste u tako mladim godinama, ali je ipak lepo sećati se nekih stvari koje su se prvi put pojavile u vašem detinjstvu ili mladosti i kako su izgledali. Iz tog razloga su tu i logoi koji će vas vratiti u skoriju ili davniju prošlost, ali će svakako biti prijatno podsećanje nekog prošlog perioda.

Mozilla Firefox je jedan od pretraživača koji se veoma koristio nekad, kao i sad. Međutim, kada se pojavio, njegov logo nije bio onaj koji danas znamo, planeta okružena plamenom, već je to bio feniks koji je podsećao na pače u plamenu.

Popularni logoi nekad i sad 2 Popularni logoi nekad i sad (GALERIJA)

Najpoznatija kafeterija na svetu Starbucks nekada nije imao prepoznatljivi, zeleni logo, koji je postao i hit za slikanja na društvenim mrežama, već je bio crn, sa nešto debljom “damom” koja se nalazi u njegovoj sredini.

 

Popularni logoi nekad i sad 3 Popularni logoi nekad i sad (GALERIJA)

Sećate li se ovakvog Google-a? Ako se sećate, onda jeste malo stariji, jer ima godina kako se njihov logo promenio. Promena je u boju, ali i fontu slova kojima je ispisan, ali je i dosta suptilniji i lepši.

 

Popularni logoi nekad i sad 4 Popularni logoi nekad i sad (GALERIJA)

Da se malo vratimo i u detinjstvo. Walt Disney je nekada imao žuto – zeleni logo sa imenom i prezimenom, a danas je samo crnim slovima ispisano Disney. Pretpostavljam da oni koji su rasli pre 10, 15 godina više vole onaj stari logo, budući da ih vraća u period bezbrižnosti i blagostanja.

 

Popularni logoi nekad i sad 5 Popularni logoi nekad i sad (GALERIJA)
Comments