Kako da bolje podnesete odbijanje

Iritantne stvari koje vam sigurno neće nedostajati – jer ste singl

Ovo je hrana od koje će vam mamurluk biti “kao rukom odnesen”

Ovo su najplaćeniji sportisti u 2021. godini, a evo koliko oni zarađuju

Hrvatska kompanija Rimac postaje većinski vlasnik Bugattija

Stvari koje rade pravi džentlmeni

Ovo je hrana koju bi trebalo da izbegavate nakon što napunite trideset

Vodič kroz emotivni nered – za početnike

Kako da doneseš odluke koje menjaju život

Nisu svi treninzi isti, a ovo je pet vrsta treninga koje možete isprobati

Šta misliš da devojka očekuje od tebe – a šta je njoj zapravo bitno

DRAM BEND: “Izdati prvi album je kao da si završio osnovnu školu”

Ovo su najavljeni albumi koje nestrpljivo iščekujemo u ovoj godini!

Kako da all black stajlinge ovog proleća učinite zanimljivijim

Razlozi zbog kojih će vas devojke ostavljati (jer ste emotivno nedostupni)

Sport i zabava

Rastko Jokić: “Dokazao sam sebi da je sve u životu moguće”

1/2

Upoznajte Rastka Jokića, mladog i uspešnog sportistu koji nam pokazuje da ništa u životu nije prepreka da ostvarite svoje snove. Rastko je rođen bez leve podlaktice, ali to je poslednja stvar koju ćete na njemu primetiti, jer i on sam ne dozvoljava da ga ovaj „nedostatak“ sputava. Pored toga što promoviše zdrav i aktivan život, Rastko je paraolimpijac, a Srbiji je na Evropskom takmičenju u streljaštvu doneo zlatnu medalju, u kategoriji pucanja iz malokalibarskog pištolja na 50-metarskom strelištu. U ovoj kategoriji je, 2019. godine u Osijeku na svetskom kupu, oborio finalni svestski rekord. Takođe, bilo je predviđeno da predstavlja Srbiju i na ovogodišnjim Paraolimpijskim igrama u Tokiju, ali one su, nažalost, odložene zbog svetske situacije prouzrokovane virusom Covid-19. Svakako, to nije sprečilo Rastka da nastavi da se bavi sportom, treninzima, vožnjom kajaka, motora, kartingom… Ovog ambicioznog mladića jednostavno ništa ne može zaustaviti, i zaista je upravo zbog toga inspiracija mnogima. Koji su njegovi planovi za budućnost, i šta sve još možemo da očekujemo – pročitajte u nastavku teksta.

IMG 9406f scaled e1625048543253 Rastko Jokić: Dokazao sam sebi da je sve u životu moguće

Majica i trenerke: Under Armour

WANNABE MAGAZINE: Za početak, hvala ti na ovom intervjuu. Kako si?

RASTKO: Hvala na pitanju, veoma dobro. Zapravo radim na tome da uvek budem dobro!

WANNABE MAGAZINE: Sada deluješ veoma zadovoljno i u miru sa sobom. Ipak, kako je izgledalo odrastati u Beogradu, na Miljakovcu, sa određenom vrstom invaliditeta?

RASTKO: Da, zaista sam sada veoma dobro i zadovoljan sobom jer sam radio na tome već dugi niz godina. Iskreno u ono vreme dok sam bio dete bilo je jako čudno. Našu zemlju su snašle veoma teške posledice igara velikih sila. Okruženje u to doba je bilo zaista nezdravo i bilo je jako teško održati se na pravom putu. Doduše, moje odrastanje je bilo dodatno komplikovanije jer sam bio drugačiji od drugih, što je u nekom momentu života bilo jako teško prihvatiti i snaći se sa time u društvu. U detinjstvu, pogotovo krajem osnovne i početkom srednje, bilo je teško uklopiti se i biti prihvaćen, tj. podneti to što si drugačiji. Jako teško, ali voljom i neodustajanjem sve se može prevazići.

WANNABE MAGAZINE: Da li postoji konkretan trenutak u kojem si shvatio da ne želiš da dopustiš da te bilo šta u životu sputava da ostvariš svoje snove?

RASTKO: Iskren da budem to sam osećao od ranog detinjstva. Karakter koji imam me je motivisao da se borim i da se snalazim. Nije bilo nimalo lako sam prebroditi sve – ali sve je moguće! Već u 20. godinama sam čvrsto rešio da postanem neko i nešto i da preuzmem kontrolu nad svojim životom.

IMG 9501f scaled e1625048604862 Rastko Jokić: Dokazao sam sebi da je sve u životu moguće

Majica: Under Armour

WANNABE MAGAZINE: Da li si u životu imao nekog ko ti je bio uzor i motivacija? Ili ako nije konkretna osoba u pitanju, šta je ono što te motiviše svakog dana?

RASTKO: E zapravo ovo i jeste pitanje koje je pokrenulo u meni taj motiv da inspirišem i motivišem ljude. U životu nisam imamo nikakav uzor i nikakav spoljni motiv, niti sam imao ikoga da me podrži da se razvijam ili napredujem. Apsolutno je bio presudan moj karakter i opstajanje u “divljini”. Izvor motivacije sam pronalazio u muzici i sportu, ali najviše sam obavljao razgovore sam sa sobom u svojoj glavi, tu se odvijala cela priča, koju želim da prenesem svima, da svako, apsolutno svako, može da sam sebe motiviše i sam sebe pokrene da uradi nešto sa sobom i da bude ispunjen i zadovoljan samim sobom.

Tek tada kad se pokrene priča, kad se pokrene točak sudbine u pozitivnom smislu, život počinje da ti stvara puteve kojim treba ići i koji privlači ljude koji dodatno inspirišu i motivišu.

IMG 9459f scaled e1625048664980 Rastko Jokić: Dokazao sam sebi da je sve u životu moguće

Stajling: Under Armour

WANNABE MAGAZINE: Kada si počeo da se baviš streljaštvom i kako si se odlučio baš za ovu sportsku disciplinu?

RASTKO: Streljaštvom sam počeo da se bavim pre 11 godina. Iskreno, nisam imao plan da se bavim konkretno time, ali sam već u tom periodu znao da želim da se bavim nekim sportom. I eto, streljaštvo je trebalo da bude samo hobi, međutim, ispostavilo se da sam jako dobar u tome.

gif color Rastko Jokić: Dokazao sam sebi da je sve u životu moguće

Majica: Under Armour

Wannabe TV

Editors choice