Popularnost hrani vaš ego – poštovanje hrani vašu dušu

Veliki poroci velikih pisaca

Citati Thomasa Manna o čoveku, ljubavi, istini i vrlinama

8 Netflixovih Marvel heroja koje bismo voleli da vidimo u MCU

Zanimljive činjenice koje treba da znate o Tomu Hardyju

10 glumica u koje smo bili zaljubljeni 90-ih

Ivan Divan: “Ne bih odvajao svoju čovečnost od umetnosti”

Postavljanje granica – znak zrelosti i stabilnosti

Kako da bolje podnesete odbijanje

Iritantne stvari koje vam sigurno neće nedostajati – jer ste singl

Ovo je hrana od koje će vam mamurluk biti “kao rukom odnesen”

Ovo su najplaćeniji sportisti u 2021. godini, a evo koliko oni zarađuju

Hrvatska kompanija Rimac postaje većinski vlasnik Bugattija

Stvari koje rade pravi džentlmeni

Ovo je hrana koju bi trebalo da izbegavate nakon što napunite trideset

Sport i zabava

Razlike u obrazovanju koje Japance čine jedinstvenim narodom

1/3

Kada sagledamo sve narode i narodnosti koji žive na Zemlji zaključujemo da se svi veoma razlikujemo. Razlikuju se čak i ljudi iz iste države, ali ih deli neki planinski masiv ili jedni dolaze s jednog kraja, a drugi s drugog kraja zemlje. Čak i dva susedna mesta odvajaju neke razlike, pa se normalno očekuje i da velike postoje kada se radi o različitim državama. Međutim, jedna zemlja se uvek posebno odvaja kada je o nečemu ovakvom reč. Japan je taj koji se često posmatra kao velika zemlja koja ima sasvim poseban i unikatan sistem obrazovanja i vaspitanja deca, što kasnije čini da oni budu nacija koja je veoma zdrava, napredna, ali i veoma radna i marljiva. Sve to se dešava baš zbog ovog načina obrazovanja.

Na početku obrazovanja najviše se ulaže u tome da se stvore maniri kod mališana. Prve tri godine, sve dok učenici ne napune 10 godina, služe da se uvedu u svet knjige, obrazovanja, ali se najviše obraća pažnja na manire, odnosno na to da se deci usadi osećaj poštovanja prema drugim ljudima, prema životinjskom i biljnom svetu. Svest o ekologiji, pomaganju i lepom ponašanju usled ovoga je veoma razvijena. Još jedna razlika jeste u početku školske godine. Ona počinje 1. aprila, to je dan koji je posvećen i trešnjinom cvetu, a jedna školska godina je podeljena na tri dela, odnosno semestra.

Razlike u obrazovanju koje Japance čine jedinstvenim narodom Razlike u obrazovanju koje Japance čine jedinstvenim narodom

Još jedna zanimljivost i zaista nešto što čudi mnoge jeste to da škole ne zapošljavaju domare, čistačice niti ikakve ljude koji brinu o higijeni i održavanju školskih učionica i hodnika. O tome svakodnevno brinu učenici, tako da svaka učionica mora da bude higijenski zadovoljavajuća, da nigde nema korova niti otpadaka, a samim tim se deca od detinjstva uče tome da je održavanje higijene na zavidnom nivou obaveza u životu.

Razlike u obrazovanju koje Japance čine jedinstvenim narodom2 Razlike u obrazovanju koje Japance čine jedinstvenim narodom

Wannabe TV

Editors choice