Najveće želje savremenog (mladog) sveta

Kako da upotrebiš bes kao pogonsko gorivo

Zašto vam uspeh izmiče

Miodrag Majić, autor romana “Deca zla”: Izvesno je da ćemo u dogledno vreme imati i igranu seriju po motivima ovog romana

Kad “prebaciš” iz ekstrovertnosti mladosti u introvertnost zrelosti

Ghosting, stop: Šta možeš da kažeš, umesto da samo nestaneš

Uznemirujuće stvari koje nikada nisi ni želeo da znaš o ženama

Rečenica kojom ćeš zavesti svaki znak u horoskopu

Uvidi koje treba da uvedeš u praksu do tridesete

Glavni izvori stresa + kako da njima upravljaš

Kako da podstakneš svoju kreativnost

Životne lekcije (koje se stalno zaboravljaju)

Jednostavna pravila za uspešan život

Šta se dešava sa tvojim telom kad previše spavaš

Čemu ti služi meditacija

Rekreirajte se veslajući

Rekreirajte se veslajući

Ako poželite da se rekreirate, verovatno ćete dobiti gomilu saveta tipa: idi u teretanu, igraj tenis, plivaj,trči, vozi biciklu… Međutim, pored svih tih favorizovanih vidova rekrecije, može da se nađe i nešto potpuno drugačije, kao npr. veslanje. Da dobro ste pročitali, jer ovaj olimpijski sport, jako popularan u svetu, a pre svega u Velikoj Britaniji i SAD-u, može da bude odličan vid rekreacije.

Iako je jedan od fizički najzahtevnijih sportova, upravo zbog toga i pokreće sve mišiće u telu! Zato valjda i ne čudi što veslači imaju vitke, vretenaste figure.

Još jedna prednost ovakvog vida rekreacije je što u veslanju većim delom godine, možete uživati na svežem vazduhu. Još ako ste zaljubljenik u vodu, spojićete lepo i korisno! Zimi se trenira na simulatorima veslanja, tzv. ergometrima.

veslanje 2 Rekreirajte se veslajući

U veslanju postoje dve discipline - rimen i skul. U prvom slučaju veslač koristi samo jedno veslo, a u drugom dva.

Ono što je zanimljivo je da je veslanje jedan od sportova preko kojih ćete najlakše dobiti stipendiju za studiranje na inostranim koledžima, jer je ovaj sport pre svega najpopularniji kao univerzitetski. Nema većeg univerziteta u svetu koji nema ozbiljnu veslačku ekipu. A s’ obzirom na to da se ne preporučuje bavljenje ovim sportom pre dvaneste ili čak osamnaeste godine, za neke od vas još nije kasno da počnete i profesionalno da se takmičite.

Sad vam se verovatno nameće pitanje gde bi u Beogradu mogli da veslate. Predlažem da prošetate po Adi Cignliji, jer tamo ima nekoliko velsačkih klubova gde se možete profesionalno i rekreativno baviti ovim sportom.

Olivera Denčić

 

Wannabe TV

Editors choice