Iako je ostala još jedna epizoda do kraja, sada već kultne serije Game of Thrones, u pripremi su već spin-off serije.

Još pre malo jače od godinu dana su predali pet skripti za pet spin-offova, a prva serija koja nastaje inspirisana likovima i događajima u Game of Thrones će nositi zasad nezvaničan naziv Bloodmoon.

Serija je već počela da se snima u Severnoj Irskoj, a pratiće događaje koji se odvijaju 5000 godina pre Game of Thrones dešavanja. Nastanak večne noći i deca šume koja se bore protiv ljudi, i biće prisutan i sam nastavak white walkersa i borba sa njima pre nego što su totalno uništeni u Winterfellu.

Naravno da će proizvodnja još jednom biti pod HBO kućom, a postava tima koji će raditi na svih pet serija je potpuno isti kao za Game of Thrones.

Prva sezona ovog predstojećeg šoua koji ćemo sigurno gledati makar zbog serije koja joj je prethodila, radi se sve po scenariju George R.R. Martina zbog kog je uopšte i nastala GoT serija. Serija je opisana kao: Naracija o padu u zlatnom dobu heroja i počinje u najtamniji čas. Samo jedno je sigurno – od zastrašujućih tajni Vesterosove istorije do pojave belih lutalica, od misterija Orijenta do sada već legendarnog Starka, to neće biti priča koju verujemo da znamo.”

Među glavnim ulogama možemo očekivati Naomi Watts, Josha Whitehousea, Johna Simma, Mirandu Richardson. Skriptu je radila Jane Goldman u saradnji sa George R.R. Martinom. Režiser S. J. Clarkson je izabran da režira pilot epizodu koju će odobriti kanal.

——————-

izvor naslovne fotografije: instagram.com/world.of.ice.and.fire

Jovan Žihlavski

Comments