Nova dokumentarna HBO serija „Džinovski talas“ (100 Foot Wave) imaće premijeru 19. jula na HBO GO-u, kada u ponudu stiže prva epizoda. 

Šestodelna dokumentarna serija prikazuje desetogodišnju odiseju o pioniru u surfovanju, Garetu Meknamari, koji je, nakon posete Nazareu u Portugalu, nadajući se da će savladati talas visok trideset metara, podigao ovaj sport na viši nivo i, uz pomoć meštana, pomogao da ovaj ribarski gradić postane poznata svetska destinacija za surfere na velikim talasima. 

Serija prikazuje zajednički duh i neustrašivu strast koju dele Meknamara i surferi velikih talasa iz celog sveta, dok se bore sa povredama koje im menjaju živote i promašajima u zajedničkoj potrazi za nezamislivim. Prostirući se na četiri kontinenta, „Džinovski talas“ je inspirativna priča o grupi mladih ljudi na misiji za dostizanjem novih visina, ali i o gradu i sportu koji su zauvek promenjeni jednim naizgle nemogućim snom.

Reditelj i izvršni producent serije je nagrađivani Kris Smit, a ostali izvršni producenti su dobitnik Emija i Zlatnog globusa Džo Luis, Marija Zakerman, Rajan Heler i Majkl Blum.

100 Foot Wave e1626435298996 Premijera nove dokumentarne HBO serije „Džinovski talas“
Comments