Popularnost hrani vaš ego – poštovanje hrani vašu dušu

Veliki poroci velikih pisaca

Citati Thomasa Manna o čoveku, ljubavi, istini i vrlinama

8 Netflixovih Marvel heroja koje bismo voleli da vidimo u MCU

Zanimljive činjenice koje treba da znate o Tomu Hardyju

10 glumica u koje smo bili zaljubljeni 90-ih

Ivan Divan: “Ne bih odvajao svoju čovečnost od umetnosti”

Postavljanje granica – znak zrelosti i stabilnosti

Kako da bolje podnesete odbijanje

Iritantne stvari koje vam sigurno neće nedostajati – jer ste singl

Ovo je hrana od koje će vam mamurluk biti “kao rukom odnesen”

Ovo su najplaćeniji sportisti u 2021. godini, a evo koliko oni zarađuju

Hrvatska kompanija Rimac postaje većinski vlasnik Bugattija

Stvari koje rade pravi džentlmeni

Ovo je hrana koju bi trebalo da izbegavate nakon što napunite trideset

Serije

Vodič kroz “Narcos: Mexico” – junaci serije i njihovi real-life pandani

1/2

Mnogi fanovi svetski popularne franšize trenutno su i srećni i tužni, budući da je treća i finalna sezona serije Narcos: Mexico početkom novembra premijerno objavljena na Netlixu, pa je došlo vreme da se oprostimo s meksičkim kartelima. Barem fiktivno. Serija, koju su kreirali Chris Brancato, Carlos Bernard i Doug Miro, premijerno je prikazana 2018. godine i, dok se njena prethodnica fokusirala na trgovinu droge u Kolumbiji 90-ih, ovaj spin-off se centrirao na uspon i pad Gvadalahara kartela u Meksiku u toku 80-ih, prateći doživljaje realnih likova kao što su Miguel Angel Felix Gallardo, “El Chapo” Guzman i Kiki Camarena. Nije se sve što vidimo u seriji zaista desilo, naravno. Na primer, Walt Breslin (Scoot McNairy) nije ni postojao, ali mnogo njemu sličnih jeste. Iz tog razloga smo izdvojili nekoliko junaka iz serije i uporedili ih sa njihovim realnim pandanima. Upozoravamo vas da u tekstu ima veliki broj spojlera…

Miguel Angel Felix Gallardo (Diego Luna)

Poznat i kao El Padrino, bivši policajac Felix Gallardo je bio odgovoran za ujedinjenje raznih teritorija za krijumčarenje poznatih kao “plaze”, služeći kao de facto osnivač meksičke trgovine drogom kakvu poznajemo i postavši vođa Gvadalahara kartela. Godine 1989. uhapšen je zbog ubistva Kikija Camarene, trgovine drogom i ostalih zločina. Njegovo hapšenje je dovelo do raspuštanja kartela i započelo meksiški rat zbog droge. U seriji, Felix je uhapšen na kraju druge sezone, što je dovelo i do kraja njegove priče. Diego Luna se nije vratio u poslednjoj sezoni. Pravi El Padrino je danas i dalje u zatvoru, ali je 2014. godine prebačen u drugu, manje čuvanu ustanovu zbog lošeg zdravlja. Ove godine je dao svoj prvi intervju nakon hapšenja, u kom je porekao poznanstvo sa Camarenom.

Enrique “Kiki” Camarena (Michael Pena)

Rođen i odrastao u Kaliforniji, ovaj DEA agent je bio poslat u Meksiko kako bi prikupio informacije o povećanoj aktivnosti u pogledu droge u ovoj zemlji. Godine 1984, nakon racije na ranču marihuane, Camarenu su kidnapovali muškarci uključeni u Gvadalahara kartel, odvevši ga na posed Rafaela Cara, gde su ga mučili i ubili. Njegovo telo je nađeno umotano u celofan na obodu grada La Angostura.

Rafael Caro Quintero (Tenoch Huerta)

Caro je bio jedan od osnivača Gvadalahara kartela, pored Felixa i Don Neta. Učestvovao je u ubistvima Camarene, njegovog pilota Alfreda Zavale (Itza Sodi), novinara Johna Claya Walkera (Brian Buckley) i studenta stomatologije Alberta Radelata (Jeff Grace) – svi likovi su se pojavili u seriji. Godine 1985. Caro je uhapšen u Kostariki. U seriji je otpremljen sa devojkom Sofijom, dok je u realnom životu bio u društvu sedamnaestogodišnje Sare Cosio. Caro je osuđen na 40 godina zatvora za ubistvo Camarene i druge zločine. Presuda je preinačena 2013. kad je sudija uvideo pojedine neregularnosti u toku suđenja. Iste godine, Vrhovni sud u Meksiku poništio je ovu presudu, ali je već bilo kasno. Caro se trenutno nalazi na FBI listi najtraženijih. Godine 2016. je dao intervju za meksički magazin Proceso u kom je, kao i Felix, porekao uključenost u Camareninom ubistvu.

Wannabe TV

Editors choice