Ima mnogo dobrih razloga, a mogu da ti ih navedu i potvrde gejmeri, ljubitelji filmske i književne fantastike, a i tvoja devojka bi mogla da doda neke razloge (Geralt je mnooogo dobar frajer, kostimi su super i postoji ljubavna priča). Dakle, možete zajedno da gledate seriju i uživate – ženski likovi su takođe vrrrrrlo upečatljivi! Ipak, evo još nekih razloga:

Ako ti si pratio GOT, vrlo je verovatno da će ti se dopasti i Vičer. Sličnost je uglavnom u bajkovitosti, prožetoj brutalnom akcijom, koja se odvija u izmišljenom svetu, ne u Vesterosu, nego na Kontinentu, gde takođe postoji nekoliko kraljevstava.

Magija se obilato koristi u seriji i postoji škola magije – ne baš kao Hogvorts, ali možda uzbudljivija. U ovoj školi obučavaju se ženski magovi, a sve od reda su prelepe, jedinstvene, snažne i moćne.

U kraljevstvu Sintra vlada kraljica – mnogo simpatičniji i životvorniji lik od kraljice Sersei, recimo. Ona je žestoka, glasna, nosi mušku odeću, neustrašiva je ratnica, beskompromisna zaštitnica svog kraljevstva i svoje unuke Siri.

U seriji se pojavljuje mnogo mitskih stvorenja, džinova, vilenjaka, zmajeva i raznih čudovišta (protiv kojih se Vičer bori, kao najamnik, ispunjavajući usput svoju sudbinu).

Comments