Šta devojkama najviše smeta kod muškaraca

Misterije ljudskog organizma

Koje su granice ljudske izdržljivosti

Višeljublje – model emotivnih odnosa ili opasnost za ljubavne veze

Intervju: “Goblini” o nastupu u Beogradu, emocijama i muzičkim legendama

Ako je voliš, ne dozvoli da se pored tebe oseća nesigurno

Greške koje praviš tražeći smisao u svom životu

Pet vežbi za unapređenje brzine tokom treninga

Svi trendovi koje moraš da ispratiš u 2018.

Tajne dobrog + urbanog stila za muškarce koji nemaju mnogo vremena za to

Velike misli o snovima i uspehu Volta Diznija

Načini na koje nesvesno sabotiraš svoju budućnost

Praktični saveti za dugu i stabilnu vezu

Spajdermenov kostim kroz generacije

Spajdermenov kostim kroz generacije

1/2

Spajdermen je svakako jedan od najprepoznatljivijih superheroja današnjice, sa karijerom koja se proteže čitavih 55 godina! Za svo ovo vreme svakako je menjao svoj izgled, ponajviše po pitanju kostima, a ponekad i rase. U susretu novom filmu o ovom superheroju pod nazivom „Spajdermen: Povratak kući“ čija je premijera u sredu, 5. jula, evo pregleda kako se menjao dizajn čuvenog kostima koji je nosio Piter Parker, a bogme i još neki likovi, kroz generacije.

1962 Prototip

Po rečima Spajdermenovog ko-kreatora Stivena Ditka, originalne skice je nacrtao čuveni ilustrator Džek Kirbi koji je ujedno i ko-kreator Fantastične četvorke i X-Mena. Nažalost, ovi crteži su izgubljeni vremenom, ali po priči, Spajdermen je imao masku koja mu je skrivala svega pola lica i pištolj koji je ispaljivao paučinu.

1962 Original

Kada je Stiv Ditko dobio zadatak da nacrta Spajdermena za potrebe njegove prve avanture objavljene u stipu „Neverovatna fantazija“ br. 15, on je potpuno redizajnirao Kirbijevu ideju i tako su čitaoci dobili prvog Spajdermena, sa maskom koja pokriva čitavo lice, narukvicama koje ispaljuju paučinu i paučinasta zakrilca ispod pazuha.

1962 Original Spajdermenov kostim kroz generacije

1966 Klasik

Originalne boje Spajdermenovog kostima su bile crna i crvena, a pojedini delovi osenčeni plavim usled ograničenja koje je nametala štampa stripa. Kada je Džon Romita stariji preuzeo da crta ovog superheroja kostim je potpuno postao plav i crven, a paučinasta zakrilca su se izgubila iz crteža.

1966 Klasik Spajdermenov kostim kroz generacije

1984 Symbiote

Tokom 1982. godine, fan stripova o Spajdermenu, Rendi Šuler, je poslao Marvelu svoju ideju novog kostima svog omiljenog superheroja. Za divno čudo, čelnici studija su prihvatili Šulerovu ideju, otkupili koncept i malo ga doradili uz pomoć Majka Zeka i Rika Leonardija.

1984 Symbiote Spajdermenov kostim kroz generacije

1988 Moderni

Zvezda u usponu Tod MekFarlan je vratio Spajdermena izvornom izgledu uz omanje promene. MekFarlan je vratio paučinasta zakrilca, promenio je plavu boju kostima u crnu i dodao je još linija na šaru čizama, rukavica i maske i drastično je povećao veličinu očiju.

1988 Moderni Spajdermenov kostim kroz generacije

1992 2 0 9 9

Migel O’Hara je bio genetičar u godini 2099. Kada je posle jedne laboratorijske nesreće otkrio da ima natprirodne moći, rešio je da se posveti borbi protiv zločina i nepravde i time postao prvi hispano Spajdermen. Kostim ovog superheroja je dizajnirao Rik Leonard, a izgledao je kao kostim za Dan mrtvih u budućnosti.

1992 2099 Spajdermenov kostim kroz generacije

1994 Skarletni pauk

Klon Pitera Parkera, za koga se mislilo da je davno pokojan, se vratio i sada se predstavlja kao Ben Rajli poznat i kao Skarletni Pauk. Kostim je dizajnirao Tom Lajl, sa idejom da izgleda „kao nešto što se može sklepati sa polica polovne robe“.

1994 Skarletni Pauk Spajdermenov kostim kroz generacije

1996 Spektakularni

Sticajem okolnosti ispostavilo se da je Ben Rajli zapravo pravi Piter Parker, a da je Piter klon! Ben je preuzeo titulu i kostim, koji je dizajnirao Mark Bejgli, pravog Spajdermena sve dok se nije ispostavilo da je on u stvari klon!

1996 Spektakularni Spajdermenov kostim kroz generacije

2000 Ultimativni

Kada je Mark Bejgli u potpunosti preuzeo crtanje Spajdermena, plava nijansa kostima je postala daleko svetlija, zakrilca su ponovo izbačena, a veličina očiju i gustina pučinaste šare na čizmama i masci je zavisila od toga ko je crtao lika.

2000 Ultimativni Spajdermenov kostim kroz generacije

Wannabe TV

Editors choice