Popularnost hrani vaš ego – poštovanje hrani vašu dušu

Veliki poroci velikih pisaca

Citati Thomasa Manna o čoveku, ljubavi, istini i vrlinama

8 Netflixovih Marvel heroja koje bismo voleli da vidimo u MCU

Zanimljive činjenice koje treba da znate o Tomu Hardyju

10 glumica u koje smo bili zaljubljeni 90-ih

Ivan Divan: “Ne bih odvajao svoju čovečnost od umetnosti”

Postavljanje granica – znak zrelosti i stabilnosti

Kako da bolje podnesete odbijanje

Iritantne stvari koje vam sigurno neće nedostajati – jer ste singl

Ovo je hrana od koje će vam mamurluk biti “kao rukom odnesen”

Ovo su najplaćeniji sportisti u 2021. godini, a evo koliko oni zarađuju

Hrvatska kompanija Rimac postaje većinski vlasnik Bugattija

Stvari koje rade pravi džentlmeni

Ovo je hrana koju bi trebalo da izbegavate nakon što napunite trideset

Sport i zabava

Srpski košarkaši u borbi protiv američke agresivnosti

Preksinoć smo svi bili ponosni, tu nema spora. Od grupe dečaka, kojima veći deo Srbije, ni ime nije znao, postali su druga ekipa na svetu. Borili su se srcem i dušom, iako su na parketu kao protivnike imali prave “košarkaške zveri”.

Amerikanci su po ko zna koji put svetu pokazali da tamo pripadnici “crne Amerike“, čim stanu na noge sa drugarima u parku jure košarkašku loptu. Znate one njihove, uglavnom žicom ograđene terene po blokovima, gde uče sve one vratolomije na košu i  oko koša…

Međutim, oni su sinoć svetu hteli da pokažu još nešto, a to je apsolutna dominacija. I kao što u spoljnoj politici nastupaju agresivno, tako su i na terenu. Molim lepo, da se zna ko je najači na svetu…u svakom smislu! Više puta su proveravali izdržljivost obruča, zauzimali stav “pevca sa naduvanim grudima” (verujem da znate na šta mislim), u tri koraka pretrčavali teren i gurali naše košarkaše kada god im se za to ukaže prilika.

amerikanci1 Srpski košarkaši u borbi protiv američke agresivnosti

Ipak, naši srčani momci se nisu dali tako lako uplašiti. Igrali su oni najbolje što su mogli i borili se sa njima dušom i srcem, a ne mišićima. Tako su i došli do zaslužene srebrne medalje, a nama ponovo vratili košarku među najpraćenije sportove.

Gledaćemo mi njih, sigurno je u još nekim fantastičnim izdanjima. A Amerikanci… oni će možda ovu ekipu koja je osvojila zlato već posle pet dana da zaborave, jer stižu nove zvezde proistekle iz njihove hiperprodukcije košarkaša.

Sve u svemu, lepo je bilo biti Srbin u nedelju uveče. I lepo je što će svet od sad imati još srpskih prezimena, pored Đoković, Ivanović, Čavić, Zimonić, Stjepanović, koje će teško izgovarati. Ali će ih sigurno izgovarati: Teodosić, Raduljica, Bogdanović, Katić, Krstić, Simonović, Jović, Marković, Bogdanović, Bjelica, Kalinić, Birčević, Štimac.

Olivera Denčić

Wannabe TV

Editors choice