Džentlmensko ponašanje, gestovi i stavovi, nikada ne izlaze iz mode, kao i neki odevni predmeti i odlike muževnog izgleda. Polazeći od standarda, ne možete pogrešiti, a možete prevazići sve postojeće trendove.

Poklanjanje cveća

Pošli ste na sastanak, u posetu prijateljici, majci, tetki. Niste obavezni da nešto donesete, ali sa cvećem ostvarujete siguran pogodak – svaka žena će biti polaskana i ljubazno će primiti jednu jedinu ružu, kao i čitav buket. U zavisnosti od prilike, odabraćete cveće – jedan cvet za sastanak sa devojkom izražava pažnju, naklonost i nepretencioznost, a imajte u vidu i da ga treba nositi, ili negde odložiti, a cvet se ne može staviti u tašnu – osim ako nije orhideja u kutiji. Ukoliko idete u kućnu posetu devojci, buketić sezonskog baštenskog cveća je savršen. Ako je neka svečana prilika, raskošan buket, ili saksija cveća za porodičnu posetu biće uvek radosno prihvaćeni, a vi ćete dobiti startne poene – za pažnju i džentlmenski gest.

Ljubljenje ruke

To je drevna gospodska veština, toliko istančana za različite prilike, koja se gotovo sasvim izgubila. Da li ćete samo cmoknuti vazduh iznad damine nadlanice, nakloniti se ka njenoj ruci, ili je uzeti i prineti usnama, zavisi od toga da li ste formalni, ili iskazujete divljenje i poštovanje, ili imate udvaračke pretenzije. Danas više niko ne vodi računa o tome, ali svaka žena će biti polaskana bilo kojim načinom ljubljenja ruke.

Staromodne stvari koje su uvek u modi Staromodne stvari koje su uvek u modi
Comments