Šest godina nakon održavanja prvog Belgrade Cruiser Cup-a, reka, vetar, sunce i lokalni rivaliet nisu više jedini razlozi da se jedriličarske posade pojave na startnoj liniji četvrte subote juna kod mosta na Adi tačno u podne.

Volite jedrenje Prijavite se za jedinstvenu regatu Belgrade Cruiser Cup 1 Volite jedrenje? Prijavite se za jedinstvenu regatu Belgrade Cruiser Cup

Takmičenje koje je širokoj popuaciji našeg grada predstavilo ovaj olimpijski sport, popularizovalo ga i podiglo na nivo da je vremenom postao sastavni deo života uprkos tome što naša zemlja ne izlazi na more, ove godine će prema očekivanjima organizatora premašiti dosadašnje standarde, okupiti najveći broj vrhunskih posada, modernih jedrilica i krunisati najbolje u borbi za ovaj prestižni trofej.

Adrenalin koji vas pokreće, sportski duh kojim se borite, odluke koje donosite, usponi i padovi koji su vam na putu do samog cilja, ali i prijateljstvo, gostoprimstvo, navijači i mediji koji vas očekuju nakon jedrenja, upravo su razlozi zbog kojih ćete svake naredne godine ponovo participirati, bez obzira da li ste pobednik, učesnik ili posmatrač.

Volite jedrenje Prijavite se za jedinstvenu regatu Belgrade Cruiser Cup 2 Volite jedrenje? Prijavite se za jedinstvenu regatu Belgrade Cruiser Cup

Foto: Milan Gucić

Brojne aktivnosti Jedriličarskog kluba Ada poput učešća na SSL Gold Cup-u, uspesi na državnom i međunarodnom nivou, edukacija na naprednoj platformi za rekreativno i sportsko jedrenje, projekti afirmacije žena, omladine i dece u sportskom jedrenju, saradnja sa klubovima i savezima iz zemlje i inostranstva, kao i nesebična podrška sponzora, prijatelja i članova kluba, ovo respektabilno takmičenje su dovele do nivoa prestižne regate koja već godinama predstavlja evropsku metropolu – Beograd, i stvorile uslove i atmosferu doslednu takvog dešavanja. Budite i vi deo ovog uzbudljivog zamajca jedrenja u našem glavnom gradu!

Prema zvaničnom raspisu regate, start navigacione trke je zakazan za podne, 25. juna na četvrtom kilometru rečnog toka Save, ispod mosta na Adi. Regatni kurs u idealnim vremenskim uslovima vodi oko Ade Međice. Učestvovaće najbolje posade Srbije u jedrilicama klase Cruiser i Micro Cruiser kojima će se pridružiti i inostrani takmičari.

Volite jedrenje Prijavite se za jedinstvenu regatu Belgrade Cruiser Cup 3 Volite jedrenje? Prijavite se za jedinstvenu regatu Belgrade Cruiser Cup

Foto: Milan Gucić

Nakon završetka trke uslediće proglašenje pobednika, dodela trofeja i medalja najboljim posadama, uz kvalitetno druženje u dobroj atmosferi. 

Prijave za regatu se vrše putem e-mail adrese milos@jk-ada.com ili lično u prostorijama Jedriličarskog Kluba „ADA“ (Ada Ciganlija bb, Beograd, Srbija). Sve eventualne izmene će biti objavljene na tabli za obaveštenja u prostorijama Jedriličarskog kluba „ADA“ na dan održavanja trke.

Program ovogodišnje regate je podložan promeni ili odlaganju usled vremenskih prilika.

Partneri i prijatelji regate: Mozzart; Proto; 44degrees; Slow Food Convivium Dorćol; Restoran Cveće Zla; Salto pivo; Vinarija PIK Oplenac; Vladimir Miladinović PIKI; Шешир design; Sergio Tacchini; Koncept 45; Yachttimer; Sailing-Serbia; Element Art

Comments