Popularnost hrani vaš ego – poštovanje hrani vašu dušu

Veliki poroci velikih pisaca

Citati Thomasa Manna o čoveku, ljubavi, istini i vrlinama

8 Netflixovih Marvel heroja koje bismo voleli da vidimo u MCU

Zanimljive činjenice koje treba da znate o Tomu Hardyju

10 glumica u koje smo bili zaljubljeni 90-ih

Ivan Divan: “Ne bih odvajao svoju čovečnost od umetnosti”

Postavljanje granica – znak zrelosti i stabilnosti

Kako da bolje podnesete odbijanje

Iritantne stvari koje vam sigurno neće nedostajati – jer ste singl

Ovo je hrana od koje će vam mamurluk biti “kao rukom odnesen”

Ovo su najplaćeniji sportisti u 2021. godini, a evo koliko oni zarađuju

Hrvatska kompanija Rimac postaje većinski vlasnik Bugattija

Stvari koje rade pravi džentlmeni

Ovo je hrana koju bi trebalo da izbegavate nakon što napunite trideset

Moda i nega

Modni vodič: Kako odabrati košulju i kravatu

1/2

Ukoliko umete da uparite košulju i kravatu to znači da imate ukus za modu. Međutim, većina muškaraca ima loš ukus kada je kombinovanje ove dve stvari u pitanju. Jedan od razloga za to su odela koja se nose na poslu, a koja su često dosadna i nisu otvorena za eksperimentisanja.

Ako budete kreativni sa svojom kravatom i košuljom to je jedan od najboljih načina da pokažete da imate ukus za modu, ali je isto tako jedan od najlakših načina da pogrešite. Pre svega, boje i šare mogu biti zbunjujuće pojedinačno, a pogotovo kada počnete da ih kombinujete – sve to može izgledati veoma loše.

Ukoliko želite da odate utisak da ste neko ko se razume modu i da ste se zaista potrudili da ne izgledate smešno u svom odelu, pred vama je vodič koji će vam olakšati kombinovanje košulje i kravate.

Osnovne boje

Kombinovanje boja može da bude problem i kod najstilizovanijih muškaraca. Ako ne želite da vaša garderoba za posao bude dosadna, moraćete da se pozabavite bojama. Vreme je da se upoznate sa paletom boja.

colours Modni vodič: Kako odabrati košulju i kravatu

Najvažnije je da znate koje su slične, komplementarne i kontrastne boje. Slične boje su one koje se nalaze na istoj polovini kruga, komplementarne boje su one koje se nalaze direktno nasuprot boje, a kontrastne boje su one koje su razdvojene tri sekcije.

Ako uzmemo na primer crvenu; njene slične boje su ljubičasta i narandžasta, kontrastne boje plava i žuta, jer su odvojene tri sekcije, a komplementarna je zelena.

A sada najvažnije pravilo, kada su u pitanju kravate i košulje lakše je da uparite kontrastne boje nego komplementarne. Na primer, dobra kombinaciija bi bila plava košulja, crvena kravata (jer je kontrastna boja) i teget odelo.

Komplementarne boje je teže nositi, jer može biti previše za ljudsko oko kada ste u jednoj nijansi. Ključ kombinovanja je da se nose različite nijanse, plava košulja i narandžasta kravata. Još jedno pravilo je da je kravata uvek u tamnijoj nijansi od košulje, i ovo bi trebalo poštovati bez izuzetka.

Najlakše je nositi kravate u boji ili sa šarama uparene sa belom košuljom, ali gde je tu zabava. Igajte se sa bojama i unesite u svoj izgled novu dimenziju.

Odabir kravate

Uvek se trudite da kupujete lepe kravate, ali ako imate loš ukus onda bi trebalo da se posavetujete sa nekim. Ne mora da znači da su skupe kravate uvek lepe i dobre, zato je najbolje da se pri kupovini odlučite za one koje ćete najlakše kombinovati. Kada je širina kravate u pitanju, ona bi trebalo da odgovara širini revera.

Kombinovanje košulje i kravate

Pokazaćemo vam neke od predloga kako bi trebalo da izgleda vaša garderoba za posao tokom nedelje. Ukazaćemo na kombinacije koje se zasnivaju na košuljama u beloj, neboplavoj i roze nijansi.

Bela košulja

Kombinacije koje se zasnivaju na beloj košulji mogu biti raznovrsne i one vam daju najveću slobodu. Možete kobinovati različite šare, boje i dezene.

tiecombo2 Modni vodič: Kako odabrati košulju i kravatu

Plava i roze boja – kako nositi

Kombinovanje plave i roze košulje sa različitim kravatama pokazaće sve vaše sposobnosti.

tiecombo7 Modni vodič: Kako odabrati košulju i kravatu

Wannabe TV

Editors choice